Kaupunginjohtajan virka hakuun

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 19.6. julistaa kaupunginjohtajan viran haettavaksi 31.8. klo 15 mennessä ja julkaista hakuilmoituksen Kotkan kaupungin verkkosivuilla ja Kuntarekryssä mahdollisimman pian sekä julkaista lisäksi ilmoituksen Kaupunkilehti Ankkurissa ja muissa soveltuvissa medioissa. Tehtävään voi myös ilmoittautua.
Samalla kaupunginhallitus päätti valita kokouksessaan 11.9. haastatteluihin kutsuttavat hakijat ja päättää samalla hakuprosessin jatkosta.

Alustava suunnitelma on, että ehdokkaat haastateltaisiin viikolla 38 ja viikoilla 41 ja 42 olisivat vuorossa kuntalaishaastattelut. Kaupunginhallitus tekee valintaesityksensä kaupunginvaltuustolle lokakuun lopulla ja valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 13. marraskuuta.

Kotkan kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginjohtaja valitaan seitsemän (7) vuoden määräajaksi, ellei valtuusto muuta päätä.
Hallintosäännön mukaan kaupunginjohtajan kelpoisuusvaatimuksista päättää valtuusto. Kaupunginjohtajan kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja että hän on käytännössä hyvin perehtynyt kunnallishallintoon.

Kotkan nykyinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf eroaa Kotkan kaupungin palveluksesta 1.5.2018 alkaen.

Lindelöfistä
muotokuva

Kaupunginhallitus päätti myös, että eläkkeelle jäävästä kaupunginjohtaja Henry Lindelöfistä maalataan muotokuva samalla periaatteella kuin aikaisemmistakin kaupunginjohtajista.

Kaupunginhallitus päättää tilata kaupunginjohtaja Lindelöfin muotokuvan taiteilijaprofessori Jevgenij Zubovilta, jolle maksetaan työstä 15000 euron palkkio.
Professori Zubov joka on työskennellyt Pietarissa I.E.Repinin maalaustaiteen, kuvanveiston ja arkkitehtuurin instituutissa, sen dekaanina 2002-2011.
Hänellä on ollut näyttelyjä useissa eri maissa. mm. Venäjällä, Etelä-Koreassa, USA:ssa, Italiassa ja Suomessa ja hän on vetänyt mestariluokkia useissa eri maissa, myös Suomessa.
Zubovin maalauksia on useissa eri kokoelmissa ja museoissa Venäjällä, Euroopassa USA:ssa, Kiinassa ja Japanissa.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat