KaatumisSeula® -klinikka

KaatumisSeula® -klinikan tavoitteena ja toimintana on ennaltaehkäistä kaatumisia, lisätä iäkkäiden ja heidän läheistensä tietämystä kaatumisen vaaratekijöistä, kartoittaa olemassa olevia vaaratekijöitä sekä puuttua niihin tarkoituksenmukaisin keinoin. Terveydenhoitaja ja fysioterapeutti tekevät laajankaatumisvaaran arvioinnin 65+ täyttäneille kuntalaisille, pois sulkematta myös nuorempia joilla on selkeä kaatumisvaara. Kriteerinä klinikalle ovat huono liikunta- / toimintakyky (ei vielä kaatumisia, huono tasapaino), kaatumispelko tai -huolestuneisuus, tuore tai aikaisempi osteoporoottinen murtuma, vanhemmilla ollut lonkkamurtuma tmv. osteoporoottinen murtuma, osteoporoosi, BMI alle 19 sekä kaatumis-/murtumariskiä lisäävä perussairaus.

Iäkkäiden kaatumiset ja niistä aiheutuvat vammat ovat merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Iän karttuessa kaatumiset yleistyvät - joka kolmas yli 65 -vuotias kaatuu vähintään kerran vuodessa, ja joka toinen kaatuminen aiheuttaa jonkinlaisen vamman.

Kaatumisvammat aiheuttavat inhimillistä kärsimystä, niiden hoito ja kuntoutus on kallista. Kaatuminen voi aiheuttaa pelkoa, kaatumispelko rajoittaa liikkumista seurauksena toimintakyvyn ja elämänlaadun heikkeneminen. Samalla avun, hoidon ja kuntoutuksen tarve usein kasvaa.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan KaatumisSeulan® toiminnasta, niin toimintaa vetävät fysioterapeutti Anu Takala ja terveydenhoitaja Annika Suntio tulevat mielellään kertomaan ja keskustelemaan iäkkäiden kaatumisten ehkäisystä sekä KaatumisSeulan toiminnasta Kotkassa!

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika klinikalta. Ennaltaehkäise oma kaatumisesi!

Aukioloajat

Kotka, Kumppanuustalo Viikari
maanantai 8-15
keskiviikko 8-15
perjantai 8-15

Karhula, Karhulan terveyskioski
tiistai 8-15
torstai 8-15
 

Yhteydenotot

Fysioterapeutti
Anu Takala
050 462 5450

Terveydenhoitaja
Annika Suntio
040 681 7200

Sähköposti muotoa
etunimi.sukunimi@kotka.fi