Hovinsaaren hoivakoti 2

Hovinsaaren hoivakoti 2 tarjoaa kaupungin omana toimintana ympärivuorokautisia hoivapalveluja muistisairaille, jotka eivä selviä asumisesta ja päivittäisistä toiminnoita ilman ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja huolenpitoa.

 

Hoivakodissamme on neljä pienkotia, joiden kodinomaisessa sisustuksessa on huomioitu ikäihmisten ja muistisairaiden asukkaiden vaatimukset ja kuntouttavan ympäristön merkitys. Pienkotien henkilökunta koostuu sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Lisäksi talossa työskentelee kokopäiväisesti osastonhoitaja, fysioterapeutti ja virikeohjaaja sekä osa-aikaisesti laitoshuoltaja, toimistosihteeri ja sosiaalityöntekijä.

Hoivakodissa lämminhenkinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Jokaisella asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka vastaa asukkaan hyvinvoinnista. Hoivatyössä kunnioitamme asukkaan yksilöllisyyyttä, itsemäärämisoikeutta sekä omia tapoja ja tottumuksia. Tärkeää on asukkaan elämänkaaren ja arvojen tunteminen.

Hoivakodissa asukkaan elämä koostuu välittämisestä ja kuuntelemisesta, yhdessä olemisesta ja toimimisesta. Järjestämme päivittäin asukkaiden jäljellä olevia voimavaroja tukevaa toimintaa. Hoivakodissa on iso, aidattu piha-alue, joka mahdollistaa turvallisen ulkoilun myös itsenäisesti. Meillä käy erilaisia esiintymisryhmiä ja järjestämme elämysretkiä ympäri vuoden. Koemme tärkeäksi yhteistyön omaisten, ystävien ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa.

Hoivakoti on erikoistunut muistisairaiden hoitamiseen.

Pienkodit

Hilma 040 354 0921
Nestori 040 354 0863
Alma 040 354 1017
Eemeli 040 354 1226

 

Alueella on neljä hoivakotia, joissa asuu yhteensä noin 240 kotkalaista vanhusta. Sinne ei ole enää suunnitteilla lisää hoivakoteja.

Hovinsaaren hoivakoti 1:ssä ja Hovinsaaren hoivakoti 3:ssa on palveluntuottajana Attendo terveyspalvelut Oy.
Vetrea Kotkan hoivakodissa on palveluntuottajana Vetrea.

 

 

Yhteystiedot

Hovinsaaren hoivakoti 2
Paimenportti 2
48220 Kotka

Hoivapalvelun esimies
Maritta Helin
Puh. 040 593 1105
 

Sosiaalityöntekijä
Hannele Mansikkamäki
Puh. 0400 658 389

Virikeohjaaja
*vapaaehtoistyö, esiintyvät ryhmät
Marjo Tolsa
puh. 044 702 7898


Sähköposti on muotoa
etunimi.sukunimi@kotka.fi

facebook -linkki Hovinsaaren hoivakoti 2 Facebookissa