Reseptien uusinta

Terveysasemilla uusitaan pääsääntöisesti terveyskeskuksen hoidossa olevien potilaiden reseptit. Kymenlaakson keskussairaalan hoidossa olevien potilaiden reseptit voidaan uusia, jos lääkityksestä on tieto hoitosuunnitelmassa ja se on terveyskeskuksen käytettävissä.

Yksityislääkäreillä kirjoitettuja lääkereseptejä uusitaan ainoastaan, jos hoitosuunnitelmasta on tieto terveyskeskuksessa. Mikäli sellaista ei ole ja potilas haluaa siirtyä sairautensa hoidossa terveyskeskuksen asiakkaaksi, varataan aika lääkityksen ja hoidon suunnittelua varten.

Sähköiset reseptit voi uusia puhelimitse tai apteekissa. Pitkäaikaissairauksien reseptit pyritään uusimaan vuosikontrollissa lääkärin vastaanotolla. Reseptien uusimisaika on 8 päivää.

Pyydämme tarkastamaan onko resepti mahdollisesti vielä voimassa sekä kohdistamaan uusimispyyntö viimeisimpään samasta lääkkeestä kirjoitettuun reseptiin.

Reseptien uusinta Kanta.fi palvelun kautta

Omakanta-palveluun on toteutettu uusi ominaisuus: Kansalainen voi lähettää itse sähköisen reseptin uusimispyynnön Omakannasta terveydenhuoltoon.

www.kanta.fi/fi/tiedotteet