Hoitotarvikejakelu

Kotkan terveydenhuollon hoitotarvikejakelu kattaa terveydenhuoltolain mukaisesti jaettavat hoitotarvikkeet ja diabeteshoitotarvikkeet

Sairauden hoitoon kuuluvien hoitotarvikkeiden jakelun tulee perustua aina yksilöllisesti määriteltyyn tarpeeseen ja terveydenhuollon ammattihenkilön suorittamaan arviointiin ja seurantaan. Hoitotarvikejakelun lähtökohtana on lääketieteellisin perustein
todettu pitkäaikainen sairaus, joka on kestänyt vähintään kolme kuukautta.

On kuitenkin huomioitava, että esim. diabetesta sairastava, dialyysi- tai avannepotilas tarvitsee hoitotarvikkeet
usein heti kotiuduttuaan sairaalasta. Päätöksen hoitotarvikkeista tekee lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Hoitotarvikkeiden yksilöllinen tarve tulee kirjata potilaan tai asiakkaan hoitosuunnitelmaan julkisessa terveydenhuollossa.

Sairaanhoitaja täyttää hoitotarvikelähetteen. Diabetestarvikelähetteen kanssa asiakas menee Kotkan kaupungin keskusvarastolle, josta tarvikkeet toimitetaan. Muissa hoitovälineissä puhelinsoitto tai sähköpostiyhteys etukäteen, jotta oikeat välineet voidaan varastolle hankkia. Varaston kanssa on mahdollista sopia tarvikkeiden kotiinkuljetuksesta.

Apuvälineinä jaetaan esimerkiksi

• diabeetikon ja avannepotilaan hoitovälineet
• sääri- ja makuuhaavan hoitoon tarvittavat hoitovälineet
• sekä eräiden muiden pitkäaikaisten sairauksien (esim. keuhkojen toiminnan vajauksen ja trakeostomian) yhteydessä tarvittavat hoitovälineet.

HOITOTARVIKEJAKELU SULJETTU MAANANTAINA 30.4.18!
 

Kotkan kaupungin Keskusvarasto
Kotkantie 2
48100 Kotka

puh. 040 716 9842
hoitotarvikejakelu (at) kotka.fi
 
Avoinna:
ma-to klo 9-15,
pe klo 9-14

 

Hygienia- ja inkontinenssituotteidenjakelu

Tilauksen tai tiedustelun voit tehdä arkisin terveysasemien ajanvarauspuhelimessa p. 05 2347000.
Soitettaessa valitse valikosta hoitotarvikejakelu/vaippatilaus ja jätä takaisinsoittopyyntö. Hoitaja soittaa takaisin klo 12.00- 14.00 välillä.

Inkontinenssituotteita annetaan vaikeasta tai keskivaikeasta virtsan tai ulosteen pidätyskyvyn häiriöstä kärsiville henkilöille. Jakelu tulee perustua aina yksilöllisesti määriteltyyn tarpeeseen ja terveydenhuollon ammattilaisen suorittamaan arviointiin ja seurantaan.
Jakelun lähtökohtana on lääketieteellisin perustein todettu pitkäaikainen sairaus, joka on kestänyt vähintään kolme kuukautta.
Inkontinenssituotteiden maksuttomasta kotiinkuljetuksesta tehdään sopimukset ja tuotteet toimitetaan asiakkaan kotiin kolmen kuukauden välein. Kotiinkuljetus tapahtuu suoraan toimittajalta.
 
Lasten tuotejakelu toimii samoilla periaatteilla kuin aikuistenkin. Tuotejakelun piiriin lapsi pääsee täyttäessä kolme vuotta. Yökastelu ei ole riittävä peruste tuotejakeluun,
vaan myöntämisen perusteena lapselle on lastenlääkärin tekemä diagnoosi. (pitkäaikainen sairaus, kehitysvammaisuus, kehitysviivästymä tms.)