Fysioterapeutin suoravastaanotto - apua äkilliseen kipuun

Suoravastaanotolla tarkoitetaan fysioterapeutin nopeasti saatavaa vastaanottoa äkillisissä tuki- ja liikuntaelinkivuissa. Mikäli sinulla on äkillisesti, ilman tapaturmaa tai kuumetta alkanutta kipua esimerkiksi selässä, niskahartiaseudussa, olkapäässä tai alaraajassa, voit tulla hakemaan apua fysioterapeutin suoravastaanotolta ilman lääkärin lähetettä.

Suoravastaanotolla tuki- ja liikuntaelinvaivoihin lisäkoulutettu fysioterapeutti tutkii, tarvittaessa hoitaa kipua fysioterapeuttisin menetelmin, ohjaa sinulle kotiharjoitteita ja antaa ohjeita kivunhallintaan. Saat fysioterapeutilta omahoito-ohjeet ja tarvittaessa sairaslomaa 1-5 päiväksi. Mikäli fysioterapeutti toteaa, että vaivaa ei pystytä hoitamaan fysioterapeuttisin menetelmin, voi hän varata ajan lääkärin vastaanotolta.
 

Palveluun hakeutuminen

Mikäli sinulla on akuutti tuki- ja liikuntaelinoire, voit varata ajan fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen omatoimisesti ilman lääkärin lähetettä sähköisen ajanvarauksen tai terveysaseman ajanvarauksen kautta. Suoravastaanotto toteutetaan terveysasemien yhteydessä.

Mikäli vaiva on kestänyt jo pidempään tai siihen liittyy tapaturma, kuume tai epäily vakavammasta sairaudesta, ole yhteydessä terveysaseman ajanvaraukseen sinulle sopivan terveydenhuollon ammattilaisen vastaanottoajan saamiseksi.
 

Siirry tästä terveysasemien ajanvaraukseen

Siirry tästä sähköiseen ajanvaraukseen

 

Yhteystiedot:

Karhulan terveysasema
Vesivallintie 18
48600 Kotka

Kotkansaaren terveysasema
Keskuskatu 30
48100 Kotka

Länsi-Kotkan terveysasema
Taruraitti 2
48350 Kotka