Terveyspalvelut

Terveydenhuollon vastuualueen tehtävänä on ihmisarvoa kunnioittaen edistää väestön terveyttä kannustamalla väestöä ottamaan vastuuta terveydestään ja tarjoamalla keinoja itsehoidon toteuttamiseksi. Lisäksi terveydenhuollon tehtävänä on järjestää sairauksien hoito tarpeenmukaisilla palveluilla yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Asiakasmaksut

Linkki asiakasmaksuihin

Terveysaseman vaihto

Hoitopaikan vaihto -lomake

Ajankohtaista terveydenhuollossa

Kotka kehittää ja uudistaa terveyskeskuspalveluitaan vuoden 2017 aikana

Kotka palkkaa 12 uutta sairaanhoitajaa ja yhden palveluohjaajan sekä kehittää terveyskeskuspalveluita uusien yhteydenottokanavien
ja matalan kynnyksen palveluiden avulla.

Sähköistä asiointia kehittämällä pyritään osaltaan vähentämään puhelinkontaktien tarvetta. Sähköistä ajanvarausta kokeillaan jo keväällä.
Sähköistä asiointia voidaan lisätä myös ottamalla käyttöön sähköiset lomakkeet.

Suunnitelmissa on myös ns. NonStop -vastaanotto, jossa sairaanhoitajan vastaanotolla hoidetaan potilaat tulojärjestyksessä vuoronumeron
mukaan. Vastaanotossa yhdistyy kiireellinen hoito, puhelimessa tehty hoidon tarpeen arviointi ja kiireetön vastaanotto. Vastaanotolla hoidetaan
esimerkiksi pitkittynyttä flunssaa, kurkkukipua, poskiontelo-oireita, korvakipua, lieviä allergiaoireita, ihottumia, virtsatulehduksia, vatsavaivoja
ja pieniä tapaturmia.

Kotkan kaupungin hoitotarvikejakelussa muutos 1.3.2017 alkaen

Palvelua parannetaan hoitotarvikejakelussa (sisältää myös diabetestarvikkeet) ja sen vuoksijakelu siirtyy Kotkan kaupungin keskusvarastolle.

Palvelua jatkossa saatavilla ma - to klo 9 - 15 ja pe klo 9 - 14. Osoite on Kotkantie 2, 48100 Kotka.

Tarvittaessa voi hoitotarvikejakeluun ottaa yhteyttä joko sähköpostitse hoitotarvikejakelu (at) kotka.fi tai puhelimitse 040 7169842.

Terveysasemilla hoitotarvikejakelut päättyvät kokonaan 28.2.2017.

Palvelusetelintuottajien haku käynnissä

Kotkan kaupungin hyvinvointipalvelujen terveydenhuollon vastuualue hakee palvelusetelintuottajia palvelusetelillä hankittavaan lääkäripalveluun. Palveluseteli kohdennetaan kiireelliseen (0–3 vrk) vastaanottoon tilanteissa, joissa ns. vastuulääkäri/-hoitajatyöparilla ei ole järjestettävissä lääkärin vastaanottoaikaa.

Palveluseteliä käytetään pääsääntöisesti ensikäynteihin. Tästä ovat poikkeuksena korvatulehdusten hoitoprosessiin kuuluvat kontrollikäynnit. Tavoite on, että palvelusetelitoiminta voidaan aloittaa viikolla 8/2015 kaikilla Kotkan terveysasemilla.

Palveluntuottajahaku on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa palveluntuottajia haetaan 24.11. – 31.12.2014 ja palvelusetelin tuotantoon oton jälkeen jatkuvalla haulla, jolloin palvelusetelintuottajaksi pyrkivät voivat jättää hakemuksensa kaupungille haluamanaan ajankohtana.

Päätökset ensimmäisessä haussa hakeneiden palveluntuottajien hyväksymisestä tehdään 16.1.2015 mennessä ja jatkossa kolmen kuukauden kuluessa hakemuksen vireille laittamisesta. Päätöksen palvelusetelin tuottajan hyväksymisestä tekee terveysjohtaja.

Palvelutuottajahakemus

Palveluseteliä koskevat ehdot

Hakemus liitteineen osoitteeseen:

Kotkan kaupunki
Terveysjohtaja Kati Homanen
Pl 205
48100 Kotka

Hakemuksen tultua hyväksytyksi se muodostaa palveluntuottajan ja kaupungin välisen sopimuksen ja sitoo osapuolet noudattamaan palveluseteliä koskevia ehtoja.

Lisätiedot:

Terveysjohtaja Kati Homanen , puh. 040 083 8167, kati.homanen (at) kotka.fi

Terveysasemien ajanvaraus

Ajanvaraus Kotkan terveyskeskuksessa

Pikalinkit

Yhteystiedot

Sosiaali- ja terveystoimi
Kustaankatu 2
PL 205
48101 KOTKA
Puh. 05 *2341
Faksi 05 234 5226
Sähköposti muotoa
etunimi.sukunimi@kotka.fi

Terveysasemat

Kotkansaaren terveysasema
Keskuskatu 30
48100 KOTKA
klo 8.00 - 16.00

Siirry sivulle

Karhulan terveysasema
Vesivallintie 18
48600 KOTKA
klo 8.00 - 16.00

Siirry sivulle

Länsi-Kotkan terveysasema
Taruraitti 2
48350 KOTKA
klo 8.00 - 16.00

Siirry sivulle

Pyydä apua! -nappi

Lasten ja nuorten perheet!
Painaako mieltäsi jokin asia, joka liittyy omaan tai läheisesi tilanteeseen? Pyydä apua perhepalveluista klikkaamalla yllä olevaa nappia.
Palvelu on tarkoitettu vain lasten ja nuorten perheille.
Yhteydenottosi käsitellään luottamuksellisesti.