Kotkan kaupungin Puistotoimi

 

Puistot ja viheralueet

Puistojen kotka Facebook Puistojen Kotka on nyt myös Facebookissa

Puistotoimen tehtävänä on Kotkan kaupungin viheralueiden suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito. Viheralueilla tarkoitetaan rakennettuja puistoja, liikenneviheralueita, taajamametsiä ja uimarantoja. Leikkipaikat, korttelipelikentät ym. sisältyvät myös edellä mainittuihin viheralueisiin.

Kotkassa on viheralueita yhteensä noin 1 400 hehtaaria, joista rakennettuja puistoja noin 170 hehtaaria. Tavoitteenamme on luoda upeiden keskenään varsin erilaisten, helposti tavoitettavien viheralueiden ketju.

Puistojen ja viheralueiden kehitys

Puistoihin ja viheralueisiin käytettiin budjettivaroja 1970-luvulla ja 80-luvun alussa hyvin vaihtelevasti. Se näkyi puistojen yleisilmeessä.

Puistojen ja viheralueiden kehittäminen lähti uuteen nousuun 1980-luvun lopussa.

Kehitys oli alkuun pienimuotoista, mutta keskittymällä näkyviin kohteisiin saatiin kuntalaisilta ja päättäjiltä yhä enemmän tukea ja vähitellen myös paremmat resurssit puistojen kunnostukseen ja ylläpitoon.

Puistotoimi tekee tilaustyönä kaupungin kiinteistöpihojen suunnittelua, rakentamista sekä kunnossapitoa. Viranomaistehtävistä työllistävin on puunkaatolupien käsittely asemakaava-alueella.

Kotkan kaupungin puistotoimi on 2001 sertifioinut koko toimintansa ainoana julkisen sektorin viherorganisaationa Suomessa. Viimeisin laatujärjestelmän päivitys on huhtikuulta 2011.

Kaupungin panostus puistorakentamiseen näkyy monina valtakunnallisina tunnustuspalkiontoina.

Laadukasta suunnittelua, taitavaa toteutusta

Karhulan Jokipuisto on palkittu Vuoden 2015 Ympäristörakenne -palkinnolla.

Katariinan Meripuisto palkittiin Euroopan viherrakentajien järjestön ELCAn Trend Award -palkinnolla 2012.

Viherympäristöliitto myönsi Katariinan Meripuistolle Vuoden 2012 Ympäristörakenne -palkinnon.