Varhainen tuki, perhetyön tiimi

Lapsiperhetyö

Lapsiperhetyöhön kuuluu sosiaalihuollon perhetyö sekä lastensuojelun perhetyö. Perhetyön tarkoituksena on auttaa ja tukea perhettä erilaisissa elämäntilanteissa. Toiminta on suunnitelmallista, tavoitteellista perheen kotona tapahtuvaa perhetyötä. Sosiaalihuollon perhetyö on ennaltaehkäisevää. Tavoitteena oman perheen voimavarojen vahvistaminen vanhemmuudessa, parisuhteessa, kasvatuksessa, lapsen hoidossa ja muissa arjen haasteissa. Perhetyöntekijä etsii yhdessä perheen kanssa keinoja näihin tilanteisiin. Lastensuojelun perhetyö perustuu lastensuojelulakiin ja se toteutetaan yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa sekä tarvittaessa moniammatillisena yhteistyönä.

Neuvolan perhetyö

Neuvolan perhetyö on ennaltaehkäisevää perhetyötä. Sen tavoitteena oman perheen voimavarojen vahvistaminen vanhemmuudessa, parisuhteessa, kasvatuksessa, lapsen hoidossa ja muissa arjen haasteissa.

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu tarjoaa tilapäistä, äkillistä arjen apua ja vanhemmuuden tukea alle kouluikäisten lasten perheiden kotona.

Tukihenkilö ja tukiperhetoiminta

Tukihenkilö ja tukiperhetoiminta on vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa. Tukihenkilötoiminnalla pyritään kehittämään lapselle/nuorelle sekä hänen perheelleen luottamuksellinen, lämmin ihmissuhde, joka voisi tukea hänen kasvuaan. Toiminnalla pyritään vastaamaan perheissä syntyneeseen tukemisen tarpeeseen. Tukiperhetoiminnalla autetaan pienten lasten perheitä niin, että tukiperhe ottaa lapsia luokseen viikolla tai viikonloppuina yökylään.
 

Yhteystiedot


Perhetyön esimies
Mari Nieminen
puh. 040 688 3543

Käyntiosoite
Vesivallinaukio 3
48600 Kotka

mari.s.nieminen@kotka.fi

 

Asiakaslupaus