Perhehoito Kotkassa

Ajankohtaista

Pride-sijaisperhekurssi on juuri meneillään.

Seuraavalle kurssille ilmoittautumiset, kurssin lisätiedot ja info-paketit:
Sosiaaliohjaaja Eva Holmberg, P. 040 484 3603
etunimi.sukunimi (at) kotka.fi

Perhehoito

Perhehoitoa antavia koteja nimitetään Lastensuojelulain mukaan sijaiskodeiksi ja siellä hoitoa antavia vanhempia sijaisvanhemmiksi.

Perhehoito noudattaa Perhehoitajalakia (312/1992). Perhehoidon tavoitteena on antaa sijoitetuille lapsille perheenomainen, hänen yksilöllisiä tarpeitaan vastaava tasapainoinen ja turvallinen kasvuympäristö.

Sijaiskodit on tarkoitettu lapsille silloin, kun lasten omat vanhemmat eivät kykene heistä huolehtimaan. Sijaiskoteihin voidaan sijoittaa useampia lapsia yhteistyössä kunnan sosiaalityöntekijöiden kanssa. Sijaiskodit tukevat lasten ja heidän vanhempiensa ja läheistensä yhteydenpitoa ja ovat yhteistyössä sosiaalityöntekijöihin ja yhteistyökumppaneihin.

Sijaisvanhemmilta vaaditaan sijaisvanhemmaksi valmentava Pride-koulutus ja heille on järjestetty työnohjaus, ja mahdollisuus koulutuksiin.

Kunta tekee sijaisvanhempien kanssa toimeksiantosopimuksen, jossa sovitaan hoidonkorvauksista ja tukitoimenpiteistä. Toimeksiantosopimus ei ole työsopimus.

Perhehoitoa annetaan sijaiskotien lisäksi myös yksityisissä perhekodeissa, joiden työntekijöillä on ammatillista koulutusta ja kokemusta.

Lastensuojelun perhehoidon sekä varhaisen tuen tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnan maksujen soveltamisohje alkaen 1.1.2017

 

 

 

Yhteystiedot

Sosiaalityöntekijä
Sanna Leinonen
040 149 7930

Sosiaaliohjaaja
Virpi Takala
P. 040 754 5735

Sosiaaliohjaaja
Eva Holmberg
040 484 3603