Mäntykankaan ryhmäkodit

Mäntykankaan ryhmäkodit tarjoavat ympärivuorokautista palveluasumista Kotkassa Mäntykankaalla. Yksikkö koostuu neljästä ryhmäkodista (Kaarnakoti, Pahkakoti, Kangaskoti ja Mäntykoti).

Ryhmäkodit sijaitsevat kolmessa rivitalossa, jotka on yhdistetty keskenään. Mäntykankaan Tukiasunnot sijaitsevat samassa pihapiirissä kahdessa erillisessä rivitalossa.

Ryhmäasunnoissa kaikilla asukkailla on oma yhden hengen vuokrahuone, jossa on wc- ja suihkutilat. Jokaisessa kodissa on omat asukkaiden yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat. Ryhmäkodit käyttävät yhteisesti sauna-, pyykki- ja monitoimitiloja.

Palveluasunnoilla on suuri sisäpiha, jolla on esteettömiä, myös pyörätuolia käyttäville, sopivia terasseja sekä keinuja ja pelipaikka.

Suurin osa asukkaista käy työ- tai päivätoiminnassa. Asukkaat osallistuvat kodin askareisiin omien kykyjensä, taitojensa ja voimavarojensa mukaan. Osa asukkaista osallistuu myös kodin ulkopuolisiin harrastuksiin esim. tanssikerhoon, kokkikerhoon ja salibandyyn. Monet asukkaista harrastavat myös musiikkia mm. seurakunnan kuorossa ja Kotkan Opiston ryhmässä.

Jokaisessa ryhmäkodissa on omat ohjaajat, jotka työskentelevät aamu- ja iltavuoroissa. Yövuorossa työskentelee kaksi yötyöntekijää, jotka vastaavat ryhmäkotien ja tukiasuntojen yövalvonnasta.

Jokaisella asukkaalla on ns. oma ohjaaja, joka ohjaa ja avustaa asukasta mm. raha-asioiden hoidossa ja isompien ostosten teossa. Oma ohjaaja pitää tarpeen mukaan yhteyttä asukkaan omaisiin, edunvalvojaan ja muihin asukkaalle tärkeisiin tahoihin.

 

 

Mäntykankaan ryhmäkodit
Vanamotie 25
48800 Kotka

Yksikön esimies
Vastaava ohjaaja
Sointu Halt-Nikula
puh. 040 834 3367

Kaarnakoti
puh. 040 825 5946

Kangaskoti
puh. 040 827 9863

Mäntykoti
puh. 040 825 5943

Pahkakoti
puh. 044 702 5858

 

Sähköposti muotoa
etunimi.sukunimi@kotka.fi