Kaislakoti

Kaislakoti on kehitysvammaisten asumisyksikkö, joka sijaitsee 6-kerroksisen kerrostalon kahdessa kerroksessa Kotkansaarella. Kaislakodissa asuu viisitoista kehitysvammaista aikuista. Tavoitteena on tarjota yksilöllistä, ohjattua asumista ja asumisvalmennusta. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihku. Sauna- ja varastotilat ovat yhteiset ja molemmissa kerroksissa on yhteinen oleskelu- ja ruokailutila sekä terassi.

Asukkaat huolehtivat itse omien huoneidensa siisteydestä, vaatehuollostaan ja henkilökohtaisesta hygieniastaan. Jokainen asukas osallistuu kotitöihin ja vastaa vuorollaan omasta keittiö- ja pyykkivuorostaan. Työvuorossa oleva ohjaaja neuvoo ja ohjaa asukkaita tarpeen mukaan.

Sijainti keskellä kaupunkia tarjoaa mahdollisuuden liikkua ja osallistua hyvinkin virikkeellisesti. Omien kykyjen ja oman mielenkiinnon mukaisesti voi osallistua harrastustoimintaan ja omien asioiden hoitoon. Osa asukkaista käy kodin ulkopuolella Sotek-säätiön järjestämässä työ- tai päivätoiminnassa.

Henkilökunnan kokonaismäärä on 5 ohjaajaa. Työvuorossa on yksi ohjaaja aamu- ja iltavuorossa. Hoivapuolen yöhoitajalla on hälytysvalmius molempiin kerroksiin.

Kaislakoti
Kotkankatu 1
48100 KOTKA

1-kerros
puh. 040 827 9861
2-kerros
puh. 040 825 5947
Kaislikko
p. 040 481 7380

Yksikön esimies
Asumispalveluvastaava
Milla Räsänen
p. 040 572 8571