Lasten parlamentti

Ajankohtaista

- Täysistunto pidetään tiistaina 25.4. kaupungintalon valtuustosalissa.
 

Yleistä

Lasten parlamentin tarkoituksena on edistää lasten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon, tuoda esille lasten tarpeita sekä edistää lasten tasa-arvoista osallistumista yhteiskunnan eri toimintoihin.

Lasten parlamentti voi tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja kaupungin eri viranomaisille ja toimielimille lapsia koskevissa asioissa.

Lasten parlamenttiin voivat osallistua koulujen 4.-6. -luokkalaiset. Kahden vuoden toimikaudeksi 2016-2017 lasten parlamenttiin valittiin yhteensä 37 edustajaa seuraavista kouluista: Aittakorpi, Helilä, Hovinsaari, Karhuvuori, Korkeakoski, Kotka svenska samskola, Kotkansaaren koulu/Haukkavuori ja Keskuskoulu, Kyminkartano, Langinkoski, Metsola, Mussalo, Otsola, Pihkoo, Rauhala, Ruonala, Tavastila ja Tiutinen. Lasten parlamentin täysistunto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Parlamentin jäsenistä valitaan myös hallitus ja eri toimikuntia ja toimintaryhmiä tarpeen mukaan.
Lasten parlamentin toiminta perustuu YK:n yleissopimukseen, jonka eräs periaate on, että lapsille ja nuorille on varattava mahdollisuus mielipiteensä ilmaisemiseen heitä koskevissa asioissa.

Yhteystiedot:

Johanna Repo
p. 0400 407 509

etunimi.sukunimi(at)kotka.fi

Hallitus

Puheenjohtaja

Olli Tura
1.varapj. Otso Saari
2.varapj. Nella Rauhala

Itäinen aluetoimikunta

pj. Matias Kariniemi
varapj. Aleksi Ahola

Läntinen aluetoimikunta

pj. Otso Näkki
varapj. Ella Kiri

Tiedotustoimikunta

pj. Anni Kamppuri
varapj. Aleksi Ahola

 

Kotkan lasten parlamentin kokoonpano 2016-2017

 

Hallituksen ja toimikuntien kokoonpanot 2016-2017

 

Pöytäkirjat:

Lasten parlamentin täysistunnon pöytäkirjat