Kasvoja Kymenlaaksosta

Mikä yhdistää hammaslääkäri Gösta Winterbäckiä, mäntysuovan keksijä Alfons Hellströmiä, kuvataiteilija J. W. Mattilaa ja laulaja Maire Valtosta? Vastaus on: Kymenlaakso. Kaikki he ovat jossakin elämänsä vaiheessa asuneet maakunnassa, pidemmän tai lyhyemmän ajan. Muun muassa heidät esitellään Kymenlaakson museon näyttelyssä Kasvoja Kymenlaaksosta. Henkilögalleriaan on valittu niin arjen ahertajia kuin vaikuttajapersooniakin.

Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ohjelmaa ja se kasvaa juhlavuoden kuluessa. Ensimmäiset kymmenen hahmoa ovat jo nähtävillä. Seuraavat marssitetaan näytille 19.5. ja viimeiset 26.8. Paltta ry:n kirjoittajat ovat laatineet joillekin henkilöhahmoille elämäntarinat. Äänensä näille ovat lainanneet mm. Anu Palevaara ja Petri Liski. Teknisestä toteutuksesta on puolestaan huolehtinut VTT.

Suomen satavuotista taivalta juhlistetaan Kymenlaakson museon lisäksi 11 muussa alueen museossa. Kukin liittyy Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyyn tuomalla esiin oman alueensa henkilöitä. Kaiken kaikkiaan henkilöitä tulee olemaan 100.

Henkilövalinnoista voi keskustella Kasvoja Kymenlaaksosta -hankkeen omilla Facebook-sivulla. Ketkä sinun mielestäsi ansaitsevat tulla esitellyiksi Kymenlaakson rakentajina?
 

Merikeskus Vellamo

Avoinna:
ti, to-su 10-17
ke 10-20
Tornatorintie 99
48100 Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Opastustiedustelut:

040 350 0497
info(at)merikeskusvellamo.fi

Muut tiedustelut:

tutkija Liisa Koho
040 776 7005
liisa.koho(at)kotka.fi

Kymenlaakson museo
Tornatorintie 99 B
48100 Kotka