Mosaiikki

Mosaiikkiin on valittu erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Välähdyksissä teemoja esitellään muutamilla kuvilla ja esineillä. Erityisesti tuomme esille kokoelmistamme aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Teemat myös vaihtuvat toistuvasti. Mikä ilmiö sinun mielestäsi ansaitsisi paikan Mosaiikissa?


Tällä hetkellä Mosaiikissa ovat esillä:
 

 • Keisarinnan tuoli
  Näyttelyssä kerrotaan Kuussaaren parantolasta ja sinne lahjoitetusta tuolista.
   
 • Kyminlinna
  Mosaiikissa kerrotaan Kyminlinnan rakennusvaiheista ja käyttötarkoituksesta läpi aikojen. Kyminlinnan alueen jatkokäyttöä on pohdittu paljon ja se on herättänyt vilkasta keskustelua. Mitä kaikkea Kyminlinnan historiallinen ympäristö mahdollistaisikaan? Näyttelyssä on mahdollista ottaa tähän kantaa.
   
 • Kasvoja Kotkasta
  Näyttelyssä esitellään kotkalaisia kasvoja eri ilmaisutapoja käyttäen.
   
 • Kymark
  Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen ja Kymenlaakson museon yhteistyössä toteuttama Kymark - retkiä teolliseen arkkitehtuuriin hanke.Hanketta käsittelevässä näyttelyosastossa voi tutusta Kymark verkkosivuston toimintaan.
   
 • Haminan kadettikoulu
  Keisarillisen Suomen Kadettikoulun vihkiäisiä vietettiin Haminassa 5.3.1821. Koulun taustalla oli vuonna 1812 Savon Haapaniemeen perustettu Suomen Kenttämittauskoulu.

Merikeskus Vellamo

Avoinna:
Ma suljettu
Ti, to–su 10–17
Ke 10–20
Tornatorintie 99
48100 Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Opastustiedustelut:

040 350 0497
info (at) merikeskusvellamo.fi


Muut tiedustelut:

tutkija Liisa Koho
040 776 7005
liisa.koho (at) kotka.fi

Kymenlaakson museo
Tornatorintie 99 B
48100 Kotka