Mosaiikki

Mosaiikkiin on valittu erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Välähdyksissä teemoja esitellään muutamilla kuvilla ja esineillä. Erityisesti tuomme esille kokoelmistamme aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Teemat myös vaihtuvat toistuvasti. Mikä ilmiö sinun mielestäsi ansaitsisi paikan Mosaiikissa?


Tällä hetkellä Mosaiikissa ovat esillä:

 • Itse ommellen
  Ompelijaksi opiskelemaan – Kotkan tyttöammattikoulusta Ekamiin. Tarinoita itse ommelluista tai naapurin rouvalla teetetyistä leningeistä.
   
 • Hovinsaari, kaupunginosa Kotkassa
  Hovinsaaren kaupunginosan vaiheista kertovassa mosaiikinpalasessa haistellaan sahan, makkaran ja sokerin tuoksuja, unohtamatta muitakaan arkisen aherruksen muotoja kuten koulua, kauppoja tai lasten leikkejä.
   
 • Jazzia ja jameja
  Ravintola Fennia, keisarikunta, improvisoituja jameja... Kotkan kevyt musiikki eli intensiivistä ja riehakastakin vaihetta 1950- ja 1960-luvulla.
   
 • Tehtaita, kauppoja, palveluita
  Metsäteollisuudestaan ja satamastaan tunnetun Kotkan asukkaista suurin osa on saanut elantonsa muilta aloilta. On valmistettu kulutustavaratuotteita ja tarjottu palveluita. Kuvissa ja esineissä on kotkalaista arkea menneiltä vuosikymmeniltä.
   
 • Valapaton tulva
  Kesän 1899 suurissa tulvissa Kymijoella vesi peitti rantaniityt, vei kalanpyydykset, tukit ja uittopuomit ja jokivarren tehtaita jouduttiin pysäyttämään. Tulvasta on esillä valokuvia.

Merikeskus Vellamo

Avoinna:
ti, to-su 10-17
ke 10-20
Tornatorintie 99
48100 Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Opastustiedustelut:

040 350 0497
info (at) merikeskusvellamo.fi


Muut tiedustelut:

tutkija Liisa Koho
040 776 7005
liisa.koho (at) kotka.fi

Kymenlaakson museo
Tornatorintie 99 B
48100 Kotka