Mosaiikki

Mosaiikkiin on valittu erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Välähdyksissä teemoja esitellään muutamilla kuvilla ja esineillä. Erityisesti tuomme esille kokoelmistamme aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Teemat myös vaihtuvat toistuvasti. Mikä ilmiö sinun mielestäsi ansaitsisi paikan Mosaiikissa?


Tällä hetkellä Mosaiikissa ovat esillä:
 

 • Hovinsaari, kaupunginosa Kotkassa
  Hovinsaaren kaupunginosan vaiheista kertovassa mosaiikinpalasessa haistellaan sahan, makkaran ja sokerin tuoksuja, unohtamatta muitakaan arkisen aherruksen muotoja kuten koulua, kauppoja tai lasten leikkejä.
   
 • Tehtaita, kauppoja, palveluita
  Metsäteollisuudestaan ja satamastaan tunnetun Kotkan asukkaista suurin osa on saanut elantonsa muilta aloilta. On valmistettu kulutustavaratuotteita ja tarjottu palveluita. Kuvissa ja esineissä on kotkalaista arkea menneiltä vuosikymmeniltä.
   
 • Valapaton tulva
  Kesän 1899 suurissa tulvissa Kymijoella vesi peitti rantaniityt, vei kalanpyydykset, tukit ja uittopuomit ja jokivarren tehtaita jouduttiin pysäyttämään. Tulvasta on esillä valokuvia.
   
 • Ruumiinkulttuuria
  Nuoren saha- ja satamakaupungin energia suuntautui 1900-luvun alussa kilpaurheiluun. Ruumiinkulttuurissa on esillä kotkalaisten ja kymiläisten urheilijoiden kuvia, pelivälineitä, palkintoja ja asuja.
   
 • Tarninoita lastenvaatteista
  Minkälaisia tarinoita pikku pirpanoiden pukineet meille kertoisivat, jos osaisivat puhua? Tarinoita lastenvaatteista -mosaiikissa on nähtävillä kotkalaisten tyttöjen ja poikien vaatteita 1900-luvun alkupuoliskolta.
   
 • Ysikymppinen
  Mosaiikissa juhlistetaan 90-vuotiasta Kymenlaakson museota kertomalla museon menneistä vaiheista ja siitä mitä kaikkea museossa tehdään.

Merikeskus Vellamo

Avoinna:
ti, to-su 10-17
ke 10-20
Tornatorintie 99
48100 Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Opastustiedustelut:

040 350 0497
info (at) merikeskusvellamo.fi


Muut tiedustelut:

tutkija Liisa Koho
040 776 7005
liisa.koho (at) kotka.fi

Kymenlaakson museo
Tornatorintie 99 B
48100 Kotka