Mosaiikki

Mosaiikkiin on valittu erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Välähdyksissä teemoja esitellään muutamilla kuvilla ja esineillä. Erityisesti tuomme esille kokoelmistamme aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Teemat myös vaihtuvat toistuvasti. Mikä ilmiö sinun mielestäsi ansaitsisi paikan Mosaiikissa?


Tällä hetkellä Mosaiikissa ovat esillä:
 

 • Radikaalia - housut jalassa
  Näyttelyssä on esillä radikaaleja Kotkalaisia housutarinoita ajalta, jolloin naiset eivät päässeet housupuvuissa juhliin vaan naisten sallittiin pukeutuvan housuihin ainoastaan lomaillessa, urheillessa tai ruumiillista työtä tehdessä.
 • Valapaton tulva
  Kesän 1899 suurissa tulvissa Kymijoella vesi peitti rantaniityt, vei kalanpyydykset, tukit ja uittopuomit ja jokivarren tehtaita jouduttiin pysäyttämään. Tulvasta on esillä valokuvia.
   
 • Ruumiinkulttuuria
  Nuoren saha- ja satamakaupungin energia suuntautui 1900-luvun alussa kilpaurheiluun. Ruumiinkulttuurissa on esillä kotkalaisten ja kymiläisten urheilijoiden kuvia, pelivälineitä, palkintoja ja asuja.
   
 • Ysikymppinen
  Mosaiikissa juhlistetaan 90-vuotiasta Kymenlaakson museota kertomalla museon menneistä vaiheista ja siitä mitä kaikkea museossa tehdään.Arjen nostalgiaa
   
 • Arjen nostalgiaa
  Arabian maitokannuja ja kermakoita kymenlaaksolaisesta yksityiskokoelmasta. 31.3.2019 asti.
   
 • Kaupungin kaunistukseksi
  Kotka on saanut 2000-luvulla erityistä kiitosta hyvin hoidetuista puistoistaan. Kaupungin syntyessä ja kasvaessa 1800-luvun puistot eivät kuitenkaan olleet niitä kohteita, joita olisi ensimmäisinä ajateltu.

Merikeskus Vellamo

Avoinna:
ti, to-su 10-17
ke 10-20
Tornatorintie 99
48100 Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Opastustiedustelut:

040 350 0497
info (at) merikeskusvellamo.fi


Muut tiedustelut:

tutkija Liisa Koho
040 776 7005
liisa.koho (at) kotka.fi

Kymenlaakson museo
Tornatorintie 99 B
48100 Kotka