Taidenäyttelyt Kymenlaakson museossa 2018

Satama, 27.4.2018 – 12.8.2018, Satu Loukkola, Tiina Salmi, Jouni Salonen ja Annukka Visapää Veistoksia, grafiikkaa ja valokuvia

Satama. Se voi kuvastaa turvaa, päätepistettä, liikkuvuutta ja vaihtelevuutta. Satamaan tullaan ja sieltä lähdetään. Se on välillä tyyni, välillä tuulinen, se on maan ja veden, luonnon ja kulttuurin kohtaamispaikka. Satamassa katse sekä laventuu että tarkentuu.

Neljän taiteilijan näyttelyssä ei ole kyse satama- tai merimiesromantiikasta, vaan yrityksestä löytää yhtymäkohtia kuvataiteen ja sataman eri ominaisuuksien välille. Näyttelyn kuvat eivät liiku, mutta juuri siitä syystä ne ovat omalla tavallaan oivallisia ilmentämään liikettä.

Kaikki näyttelyn taiteilijat ovat kotoisin satamakaupungeista: Satu Loukkola Oulusta ja Tiina Salmi Kotkasta meren ääreltä, Jouni Salonen Lappeenrannasta ja Annukka Visapää Lahdesta isojen järvien rannoilta. He ovat pitkän linjan ammattilaisia, jotka hallitsevan oman lajinsa tradition ja tekniikan, mutta ovat samalla avoimia muutokselle ja kehitykselle. Satama on näyttelyn tekijöille monimerkityksinen metafora ja yhteinen teema, jota ei ole haettu vaan pikemminkin löydetty.

 

 

 

Tulevat näyttelyt:

Kuvataiteen Kotka, 31.8.2018 – 25.11.2018, Kuvataiteen Kotka tuo näytteille Kotkan kaupunkia kuvaavia taideteoksia, maalauksia, grafiikkaa ja piirustuksia. Näyttelyn kuraattori on kuvataiteilija Olavi Heino.