Virolahden bunkkerimuseo

Vaalimaantie 1318
49960 Ala-Pihlaja

Avoinna 1.6.-31.8.2018 ma-su 10-18
Tiedustelut 040 710 7340, 040 710 7339 (museon aukioloaikoina)
Pääsymaksut Museokortti.
6 € aikuiset
3 € lapset (7-16v.) varusmiehet. eläkeläiset, työttömät.
12 € perhelippu (2 aikuista ja alle 16v lapset)
Pääsylippuun kuuluu opastettu museokierros sisällä
sekä ulkomuseoalueella.
Palvelut kahvila, myyntipiste, opastus avoinnaoloaikana ja tilauksesta
Verkkosivut

www.salpakeskus.fi

 

Virolahden Bunkkerimuseon perusnäyttely kertoo itäisen maarajan linnoitustöistä vuosina 1940−1941 ja 1944 Virolahdella. Museo on osa Salpalinjaa, sodanaikaista puolustusasemaa, joka ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja kenttälinnoitettuna aina Jäämerelle asti.

Kesällä 2015 avautunut uusi perusnäyttely tuo Salpalinjan kävijälle elämyksenä kaikille aisteille. Näyttelytiloissa pääsee kulkemaan pätkän hämyistä yhdyshautaa ja kurkistamaan tervantuoksuisen puukorsun sisälle. Näyttelyn kuvamateriaali kuljettaa läpi Salpalinjan rakentamisen erilaisten työvaiheiden ja nostaa esille rakentajia erilaisissa töissään. Puolustuslinjan eri osat, kuten erilaiset haudat, esteet ja korsut on esitelty kattavasti näyttelyssä.

Museon näyttely jatkuu ulkomuseoalueelle, jossa kangasmaaston ja suoalueen lomaan sijoittuvia järeitä teräsbetonisia linnoituslaitteita yhdistää opastettu maastoreitti. Maastoon jääneet puiset rakenteet ovat vuosien saatossa lahonneet, mutta teräsbetonikorsut, kallioon louhitut luolat sekä panssarikiviesteet ovat säilyneet hyvin. Tykkipuistossa esitellään sodanaikaista tykistöä.

Museon Museoshopista löydät aiheeseen kuuluvat matkamuistot tuliaisiksi. Museon yhteydessä palvelee Cafe Bunkkeri, joka tarjoilee lähialueen raaka-aineista valmistettuja suolaisia ja makeita makuelämyksiä.

 

Virolahden bunkkerimuseon kokoelmaohjelma

Panssariesteitä Virolahden bunkkerimuseossa