Ranta-Pukin kievarimuseo

Kymijoentie 42
Anjala

Avoinna 26.5.-1.9.2019 su 12-16
talkootiistaisin syyskuulle asti 9-12, sekä tapahtumien aikana.
Tiedustelut 040 564 2452
Pääsymaksut vapaaehtoinen
Palvelut opastus aukioloaikana ja tapahtumien yhteydessä, sekä tilauksesta
Verkkosivutwww.anjala-seura.info
www.anjala-seura.info/kievarimuseo

 

Ranta-Pukin kievarimuseon rakennusryhmä edustaa 1800-luvun lopun talonpoikaisrakentamista ja on sellaisena osa arvokasta perinnemaisemaa. Museona sen arvoa nostaa se, että rakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan, eivät muualta siirrettyjä. Myös osa esineistöä jäi paikoilleen, kun Pukin talouskeskus rakennettiin uuteen paikkaan.

Viime vuosien aikana museoaluetta on kehitetty Leader-rahoituksen ja paikallisten tukijoiden turvin. Museolla on kunnostettu rakennuksia ja rantaan on rakennettu lauttalaituri. Seuran jokilautta kuljettaa väkeä vesiltilanteen salliessa tilauksesta ja tapahtumapäivinä Kymijoella, Anjalanlahdella ja Piirteenkosken tienoilla.

Ranta-Pukin vuonna 1884 rakennetun päärakennuksen huoneista osa on kalustettu tilalla 1900-luvun alussa toimineen kestikievarin mukaisesti, osassa on vaihtuvia näyttelyitä. Ulkorakennuksissa on nähtävillä menneen ajan maatalouskalustoa. Vaihtuvassa näyttelyssä on esillä Marja Ahtiaisen posliini töitä/maalauksia sekä Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyyn liittyen kolmen anjalalaisen henkilön esittelyt. Navetassa on kesäkuukauden Sarkamuseon kiertävä "Ruisleipä-näyttely"

Rantapukin kievarimuseo ulkoa nähtynäRantapukin kievarimuseon punamullan värinen rakennusRantapukin kievarimuseon esineistöä