Poikilo-museot

Kouvolan kaupunginmuseo
Kouvolan taidemuseo

Varuskuntakatu 11
45100 Kouvola

Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17
 
Tiedustelut 020 615 8486
 
Pääsymaksut Taidemuseo tai kaupunginmuseo 7/5 €, yhteislippu 11/8 €, alle 18 vuotiaat vapaa pääsy
Museokortti
 
Palvelut auditorio, kahvila, myyntipiste, opastus tilauksesta
 
Verkkosivutwww.poikilo.fi
 


Kouvolan alueella pääsee nauttimaan museoista
Kouvolan alueella museoiden ystäville on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Kaupungin omistamat Poikilo-museot täydentävät pienten erikoismuseoiden kuten radio- ja pienoisrautatiemuseon tarjontaa monipuolisella näyttelyohjelmallaan.

Kouvolan kaupungin Poikilo-museot toimii Kouvola-talossa, jossa on Kouvolan taidemuseo Poikilo ja Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo. Lisäksi talossa on pienemmät näyttelytilat Poikilo-galleria ja Kouta-galleria sekä mediataidetta esittävä Kino-Poikilo.

Poikilo-sana tulee taiteilija Pekka Nissisen veistämästä puisesta Poikilo-maskotista. Tarinan mukaan Poikilo merkitsee onnellista vaihtokauppaa, rakkautta ja iloa. Siinä on kyse samoista asioista kuin taidekokemusten kartuttamisessa.

Kouvolan taidemuseo Poikilo
Taidemuseon näyttelyt käsittelevät pääasiassa oman aikamme taidetta. Museossa on vuosittain kolme korkeatasoista taidenäyttelyä.

Taidemuseon kokoelmat koostuvat Kouvolan, Kuusankosken ja Anjalankosken kaupunkien sekä Elimäen, Jaalan ja Valkealan kuntien taidekokoelmista. Lisäksi kokoelmiin kuuluu Kaakkois-Suomen taidesäätiön kokoelmat. Teoksia on noin 2 400. Vaikka merkittävin osa kokoelmasta on 1960-luvun informalismia, kokoelmien juuret ovat 1900-luvun alkupuolella.

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo
Kaupunginmuseon näyttelyt kertovat koko Kouvolan alueen historiasta. Päänäyttelyn ohella museossa järjestetään pienimuotoisia, lyhyempikestoisia näyttelyjä.

Kaupunginmuseon esinekokoelmassa on noin 35 000 esinettä. Tavallisten arjen esineiden lisäksi kokoelmassa on muun muassa maanviljelyn, koululaitoksen, terveydenhoidon ja kaupankäynnin historiaan liittyviä esineitä.

Kaupunginmuseon kuva-arkiston kokoelmissa on yli 120 000 valokuvaa ja negatiivia eri puolilta Kouvolaa. Eniten kuvia on Kuusankoskelta, Kouvolan keskustasta ja Valkealasta. Valokuvia on kaikilta elämän alueilta 1800-luvun lopusta nykyaikaan.

Museokauppa Poikilo
Kouvola-talossa on myös museokauppa, joka myy pääsylippujen lisäksi lahjatavaroita, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita.


 

 

Kouvolan kaupunginmuseon kokoelmaohjelma