Kulttuuripalvelut Kotkassa

Kotka on monikulttuurinen ja luova kulttuurikaupunki. Kotkan monipuolinen kulttuuri-, urheilu- ja liikuntatarjonta sekä ympäristö puistoineen ja merinäköaloineen antavat elämyksiä ja edistävät hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Korkeatasoinen ja monipuolinen kulttuuri on kaupungin elinvoimaisuuden perustekijöitä. Kotka arvostaa historiaansa; kulttuuriympäristöä, rakennusperintöä sekä vanhaa ja omintakeista työläis-, teollisuus- ja satamakaupunkihistoriaa.

Kaupungin kulttuurielämän tärkeän osan muodostaa laaja vapaaehtois- ja harrastustoiminta.

Elinvoimalautakunta

Elinvoimalautakunnan alaiset palveluyksiköt:

Kaupunginkirjasto

Kymenlaakson museo

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut (ennen Kulttuuriasiainkeskus)

 

Ajankohtaista kulttuuripalveluissa

TIEDOTE 5.9.2017

Kotkassa otettiin kesällä käyttöön uusi organisaatiorakenne, jonka seurauksena kulttuuriasiainkeskus muutti nimensä kulttuuri- ja tapahtumapalveluiksi.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut vastaa Kotkan kulttuurin kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Käytännössä tämä tarkoittaa kulttuuritoiminnan suunnittelua, tuottamista ja kehittämistä. Lisäksi kulttuuri- ja tapahtumapalvelut vastaavat seudullisesta kulttuuri- ja tapahtuma-yhteistyöstä.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa kaupungille strategisesti merkittävämpiä tapahtumia kuten Meripäivät ja Dreamwall. Lisäksi kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tukee omaehtoista kulttuurin tekemistä avustusten ja toimitilojen (mm. konserttitalo, Nelosteatteri) kautta sekä tarjoamalla tapahtuman järjestäjille tuotannollista neuvontaa ja suunnitteluapua.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut-yksikössä työskentelee vakituisesti ohjelmapäällikkö, kaksi tapahtumatuottajaa ja vahtimestari sekä kausitapahtumatuottajia tarpeen mukaan. Kultuuri- ja tapahtumapalvelujen toimipiste sijaitsee kaupungin keskustassa, Merikeskus Vellamossa.

http://www.kotka.fi/asukkaalle/kulttuuripalvelut

Lisätietoja:
Kotkan kaupunki, Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut
Tapahtumapäällikkö Tiina Salonen
tiina.salonen@kotka.fi, p. 0400 608997
Tornatorintie 99, 48100 Kotka

Elinvoiman tiekartta 2018

Elinvoiman_tiekartta

Klikkaamalla kuvan päältä avautuu suurempi .pdf -tiedosto.