Tervetuloa Luontokoulu Hailin kotisivustolle!

Mikä on luontokoulu?

Luontokoulun päämääränä on luontokiinnostuksen ja ympäristöherkkyyden herättäminen sekä vastuullisen elämäntavan edistäminen. Luontokoulussa annettava opetus täydentää ja tukee koulujen ja päiväkotien ympäristökasvatustyötä ja on sidoksissa niiden opetussuunnitelmien tavoitteisiin.

Luontokoulussa opitaan itse tekemällä ja tutkimalla. Luontoa tarkastellaan sekä luonnontieteellisestä näkökulmasta että poikkitieteellisesti, taiteen ja mielikuvituksen keinoin.

Luontokoulu Haili

Luontokoulu Haili on Kotkan kaupungin Lasten ja nuorten palveluiden alainen yksikkö, joka tarjoaa luonto- ja ympäristöaiheista opetusta sekä kotkalaisille että ulkopaikkakuntalaisille. Hailin opetus painottuu Itämeren ja Kymijoen ekosysteemeihin, unohtamatta kuitenkaan metsä- ja suoekosysteemejä, kulttuuriympäristöä tai kaupunkiluontoa. Luontokouluopettaja vastaa opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Luontokoulu Hailin pääasiallisiin toimintamuotoihin kuuluu kotkalaisten kummiluokien luontokoulupäivät sekä lyhyemmät (2 h) luontokouluohjelmat esiopetusryhmille ja koululuokille.

Opetuksen pääpaino on ulko-opetuksessa päiväkotien ja koulujen lähimaastoissa. Hailin käytössä on myös Kotkan Maretarium -akvaarion luokkatila, johon mahtuu kerralla maksimissaan 20 oppilaan ryhmä.

Maretarium Oy

Luontokoulu Haili on sertifioitu LYKE-verkoston kehittämiskeskukseksi ja toimii Vihreä Lippu-ohjelman alueellisena edistäjänä.

LYKE-verkosto

Vihreä Lippu

Yhteystiedot

Luontokoulu Haili
Lasten ja nuorten palvelut
PL 257, 48101 Kotka

puh.040 594 3531

sähköposti: luontokouluhaili @ kotka.fi (poista välilyönnit)