07.05.2019

Xamk on Suomen vahvin tutkimus- ja kehittämisammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ylsi viime vuonna ennätykseen tutkimus- ja kehittämisrahoituksessa. Xamk on yhä ylivoimaisesti Suomen suurin tki-ammattikorkeakoulu ulkopuolisen rahoituksen määrällä mitattuna.

Viime vuonna Xamk kokosi kehittämistyöhön kaikkiaan 14,3 miljoonaa euroa ulkopuolista tki-rahoitusta. Rahoittajia ovat EU:n rakennerahastot, kansainväliset tutkimusohjelmat, Business Finland, Suomen akatemia, säätiöt sekä yritykset ja muut organisaatiot.

Seuraavaksi suurimmat rahoituksen saajat eli Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Turun ammattikorkeakoulu keräsivät kumpikin vajaat 8 miljoonaa euroa ulkopuolista tutkimusrahaa. Luvut perustuvat ammattikorkeakoulujen toimittamiin tilastotietoihin.

Kymenlaaksossa saavutettiin kaikkien aikojen ennätystulos. Xamkin neljästä kampuskaupungista suhteellinen tki-työn kasvu oli nopeinta Kouvolassa. Hankkeiden rahoituspohja on lisäksi monipuolistunut ja kansainvälistynyt. Meneillään on mm. toistakymmentä Venäjä-hanketta ja seitsemän Itämeri-hanketta, joiden yhteisarvo on kaksi miljoonaa euroa.

"Fuusioammattikorkeakoulu alkaa nyt näyttää tehonsa tälläkin saralla", iloitsee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla on käynnissä kaikkiaan lähes 200 eri alojen tutkimus- ja kehittämishanketta Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa. Tki työllistää yhteensä 250 asiantuntijaa.