08.03.2018

Voivatko lehmä ja varis olla ystäviä?

Voivatko lehmä ja varis olla ystäviä? Molemmat ovat vahvatahtoisia eläimiä, mutta niistä tulee kuitenkin erottamaton pari.
Jujja Wieslanderin ja Sven Nordqvistin ruotsalaisista lastenkirjoista tutut eläinkaverukset Mimmi-lehmä ja varis opettelevat kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä esitettävässä näytelmässä yhdessä uusia asioita. Mimmi haluaa kokeilla polkupyöräilyä ja balettitanssia. Varis ei tahdo kastua kalareissulla.
Esitys saa ensi-iltansa Naapuri-näyttämöllä perjantaina 9.3.

Mimmi-lehmää esittää tottuneesti Anne Niilola, olihan hän samassa roolissa Tampereen Teatterissa jo parikymmentä vuotta sitten. Walesilaissyntyinen tanssija-koreografi Neil Owens on näytelmän varis. Neil sanoo, ettei oikeasti osaa puhua suomea, mutta vuorosanoja soljuu nokasta aivan ymmärrettävästi.

Esitys sopii pienillekin lapsille - näytelmä kestää noin 45 minuuttia eikä siinä ole väliaikaa. Näytelmän on sovittanut Tuija Töyräs, musiikin on säveltänyt Ari ismälä, lavastuksen on suunnitellut Henry Holopainen, valosuunnittelu on Paula Penttilän ja äänisuunnittelu Kaj Gyntherin.
Kampaaja-maskeeraaja on Katja Helminen ja eläinten puvut ovat Johanna Van Wonterghemin ja Kati Kamppisen käsialaa.

Esityksiä on myynnissä 11.5. asti. Esitysajat ovat aamuisin klo 10 ja iltaisin klo 18.
Esityspäivät löytyvät osoitteesta www.kotkanteatteri.fi