02.08.2018

Väsyneen uimarin Kymijoesta pelastaneet pojat palkittiin

Kotkalaispojat Otto Huttunen, 15 ja Eetu Laurinantti, 16 pelastivat pari viikkoa sitten väsyneen uimarin Kymijoesta.
Kotkan kaupunki päätti palkita urotyön tehneen kaksikon, joka kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan toteutti hienolla tavalla Kotkan uuden kaupunkistrategian mukaisia arvoja eli reiluutta, rakkautta ja rohkeutta.

Nuoret miehet kertoivat, että eivät epäröineet hetkeäkään nähdessään naisen roikkuvan kosken kivessä vaan lähtivät rohkeasti pelastusreissulle.

”Nainen oli lähtenyt uimaan vuolaaseen virtaan ja väsynyt matkalla ja jäi roikkumaan vedessä olleeseen kiveen”, kertoo Laurinantti.

”Minulla on Ensiapu I -kortti, joten perustiedot löytyvät, mutta ei minulla ole muuten erityisiä tietoja tai taitoja ihmisten auttamiseksi. Kun näkee, että joku on hädässä, niin kyllä silloin täytyy auttaa eikä jäädä vain kattelee”, Laurinantti kertoo.
”Se olisi väärin jättää auttamatta. En ajatellut siinä mitään, lähdin vain auttamaan”, Huttunen puolestaan toteaa.
Huttunen ja Laurinantti ovat myös urheilutaustansa takia hyväkuntoisia.

Kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut varaavansa muutama tuhat euroa palkintorahaa niille kotkalaisille, jotka omalla toiminnallaan tai ideoillaan tuovat esille Kotkan uusia arvoja.
Kaupunginjohtaja Sirviö ojensi torstaina Otto Huttuselle ja Eero Laurinantille Kotkan kaupungintalolla pienen rahapalkinnon rohkeudesta, rakkaudesta ja reiluudesta.

*******
Otto Huttunen (oikealla) ja Eetu Laurinantti toteuttivat kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan teollaan hienosti Kotkan uusia arvoja reiluus, rakkaus ja rohkeus.