10.10.2019

Uusi tapa liikkua toi säästöä hiilijalanjäljessä

Kotkassa Liikkujan viikolla järjestetty tempaus ”Uusi tapa liikkua” toi selvää säästöä siihen osallistuneiden hiilijalanjäljessä.
Liikkumismuotoaan vaihtaneet säästivät raportoimillaan matkoilla arkiliikkumisen hiilijalanjäljessään 94 prosenttia. Säästöä tuli etenkin niillä henkilöillä, jotka vaihtoivat autoilun nollapäästöisiin kävelyyn tai pyöräilyyn.

Kampanjassa kotkalaisia kehotettiin kulkemaan esimerkiksi työmatkansa auton sijasta joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen.
Kampanjaan osallistuneet kertoivat myös kokemuksistaan vaihdettuaan liikkumismuotoa.
Parasta olivat mm. ulkoilmasta ja maisemista nauttiminen sekä kiireetön tunne ja kiitollisuus aiheen esilläpidosta. Myös oivalluksia ja oppimista saatiin siitä, kuinka mukavaa ja helppoa on kulkea muullakin kuin autolla.
Moitetta tuli siitä, että bussiliikenne ei palvele vuorotyöntekijöitä ja että pyöräliikenteen verkosto on huonossa kunnossa ja pyöräilijöiden paikka liikenteessä on osoitettu heikosti.

Kampanjaan osallistuneiden kesken arvottiin palkintoja, joita olivat hyvinvointi-illallinen kahdelle ravintola Vaustissa, kehon koostumusmittaus Kotkan Testausasemalla, opastettu sauvakävelykierros Kotkan Katariinanpuistossa ja 50 euron lahjakortti kukkakauppa Linneaan.
Voittajat on arvottu ja heille on lähetetty tiedot voitosta.