30.11.2017

Bussiliikenteen uudet aikataulusivut ilmestyivät

Kotkan seudun bussiliikenne juhlistaa itsenäisyyspäivää julkistamalla uudet aikataulusivustot.
Sivuja on valmistettu yli vuoden verran ja ensimmäisenä tiedotteena on sopivasti juuri itsenäisyyspäivän linja-autoliikenne Etelä-Kymenlaaksossa.

Uusille sivustoille on ollut tarvetta jo pitkään. Edelliset ovat yli 10 vuotta vanhoja ja ne ovat toimineet mobiililaitteilla huonosti.
Älypuhelimien ja tablettien yleistymisen myötä on myös bussiaikatauluja haettu yhä enemmän muilla välineillä kuin perinteisillä tietokoneilla. Kotkan Meripäivillä otettiin käyttäjistä ensimmäinen laaja otanta ja yli 65 prosenttia kaikista aikataulun etsijöistä käytti mobiililaitteita. Sattumanvarainen kokeilu aamulla 27.11. antoi mobiililaitteiden tulokseksi jopa 92 prosenttia.

”Nyt ilmestyvät aikataulusivut ovat iso askel uuden tekniikan suuntaan”, sanoo Kotkan kuljetuspäällikkö Simo Virtanen.

”Meillä on linkit myös erilaisiin hakupalveluihin, jotka ovat kehittyneet paljon viime aikoina. Tarve hakea perinteisiä aikatauluja netistä ei kuitenkaan ole kadonnut, joten molemmat asiat ovat selkeästi esillä”, Virtanen toteaa.

Sivuilla on aikataulut entiseen tapaan Kotkasta, Haminasta ja Pyhtäältä sekä myös Miehikkälä-Virolahti alueelta. Karttojen määrää on lisätty, samoin kuin niiden tulostettavuutta.

Myös kaukoliikenne Kotkasta ja Haminasta, lipputuotteet, hakukoneet ja myös eri alueiden palvelulinjojen liikenne löytyy sivuilta.

Sivujen ulkoasun on suunnitellut kotkalainen Nadja Kuukka mainostoimisto Henrietasta.
Sivujen uudistuminen ei vaadi käyttäjiltä mitään toimenpiteitä, vaan vanhat nettisivut siirtyvät automaattisesti uusiin.

Sivuston pysyvänä osoitteena tulee olemaan www.kotkanaikataulut.fi