09.05.2017

Tuu Messiin!

Kulttuuritalo Greipin ja Palotornin päiväkodin uusi nimi on yhteisötalo Messi. Erillisiä nimiehdotuksia tuli yhteensä 310. Käyttäjät ja vakituiset toimijat puivat nimiasiaa monta viikkoa.

Messillä on merellinen yhteys, se on sanana ytimekäs ja suomen kieltä. Messi on laivan ruokailu-, kokoontumis- ja vapaa-ajanviettopaikka. Kotkan nuorisotyön yhteisötalo Messi on kaikille tarkoitettu toiminta-, kokoontumis- ja ajanviettopaikka.

Messiin muuttaa Lasten kulttuurikeskus ja Kotkan Ohjaamo. Nykyiset toimijat Bandbox, Osku-mediatalo ja lukuisat yhteisöt sekä ryhmät jatkavat toimintaansa. Uusia toimijoita on liittynyt mukaan kuten MLL:n perhekahvila ja Kaakkois-Suomen musiikkiteatteri Kamut ry.

Messissä järjestetään talkoot 12.–14.5. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tunniksi tai kahdeksi tai koko viikonlopuksi. Talkoissa mm. maalataan, leivotaan ja ommellaan. Viherkasveja ja vanhoja valokuvia otetaan lahjoituksina vastaan.

Messin avajaiset ovat perjantaina 9.6. klo 14-18. Ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, lapsimeininkiä, toiminnan ja tilojen esittelyä sekä historiaa.

Messissä on pitkä kuuma kesä

Messin kesässä on kesäkahvila, KotkaArt -taidenäyttely, Kaakon musiikkiteatterin Kamut ry:n kesäteatteri Pullahulinat ja erilaisia tapahtumia. Messi on auki tiistaista sunnuntaihin kello 12–18 ja tapahtumien aikaan muulloinkin. Seuraa Messiä Facebookissa.