29.10.2017

Terveiset Kotkasta!

Kymenlaakson museossa voi nyt kirjoittaa omia kotkalaisiin paikkoihin liittyviä muistojaan muiden luettavaksi. Muistoihin johdattavat näyttelyssä olevan kosketusnäyttöpöydän 1950–1990-luvuilta peräisin olevat Kotka-postikortit. Näytöllä kortteja voi suurentaa ja lisätä niihin omat tarinansa.

Vanhat postikortit kertovat, miten Kotkaa on tehty tunnetuksi ja millaista kuvaa siitä on haluttu välittää. Kaupunki näyttäytyy merellisenä, vilkkaana satamakaupunkina, jossa idyllisellä pienvenesatamallakin on suuri rooli. Korteissa esitellään myös vastavalmistunutta Liikekeskusta ja keskussairaalaa. Kuvatuimmat kohteet ovat kaksi veistosta, Sibeliuksenpuiston Kotkat ja Palotorninvuoren Ahtaajat.

Muistatko, kun Pyhän Nikolaoksen kirkko oli valkoinen tai Merenkulkuoppilaitoksen rakennus vastavalmistunut? Oletko kenties saanut ensisuudelmasi Palotorninvuoren kätköissä muiden katseilta piilossa? Missä kaupoissa olet käynyt Keskuskadulla? Millainen Sapokka oli ennen kuin siitä tuli palkittu puistokohde? Kirjoita muistosi kosketusnäytön kortteihin, joista ne tallennetaan museoon. Osa tarinoista saattaa myös päästä esille Merikeskus Vellamoon.

Alkuperäiset postikortit ovat Muistojen talon taiteellisena johtajana toimivan Leonie Hohenthal-Antinin yksityiskokoelmasta.

www.merikeskusvellamo.fi