13.07.2017

Tall Ships Races -purjelaivatapahtuma alkaa Kotkassa

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden suurin yleisötapahtuma, neljäpäiväinen The Tall Ships Races alkaa tänään Kotkassa.
Suurten purjealusten tapahtumaan odotetaan Kotkassa yli 300 000 kävijää ja kun alukset purjehtivat seuraavana viikonloppuna Turkuun, nousee näiden kahden kaupungin yhteinen kävijämäärä runsaaseen 800 000:een. Kotkassa kävijämäärää lisää vielä samaan aikaan järjestettävät perinteiset Meripäivät.

The Tall Ships Races on osa Itämerellä järjestettävää kansainvälistä nuorisopurjehdustapahtumaa, jossa muut etappisatamat tänä kesänä ovat Kotkaa edeltänyt Halmstad (Ruotsi) ja Turun jälkeen tulevat Klaipeda (Liettua) ja Szczecin (Puola).

Kotkaan saapuu tapahtuman ajaksi noin 80 purjealusta, joiden joukossa ovat myös maailman suurimmat purjelaivat, venäläiset Sedov ja Kruzenshtern.
Näistä Sedov on 122,3 metriä pitkä ja sen masto yltää 52,05 metrin korkeuteen. Kruzenshternin vastaavat lukemat ovat 113,32 ja 51,21 metriä.
Purjehtijoita Kotkaan tulevat alukset tuovat mukanaan noin 2300. Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Kotka ja Turku tarjoavat 100 nuorelle mahdollisuuden olla mukana purjehduksessa.

Kotkan Tall Ships Races -tapahtuman avajaisia vietetään torstaina 13.7. ja perjantaina 14.7. juhlatunnelmaa nostattaa värikäs miehistöparaati, joka kulkee pitkin Gutzeitintietä ja Tallinnankatua Arto Tolsa -areenalla, jossa järjestetään Halmstad-Kotka -purjehdusosuuden palkintojenjako.

Neljän päivän aikana nuoret purjehtijat ottavat osaa erilaisiin aktiviteetteihin kuten parkouriin, koskenlaskuun, katukorikseen, tandemhiihtoon asvaltilla ja köyden varassa laskeutumiseen Kotkan kaupungintalon katolta.

Tapahtuma huipentuu Purjeiden paraatiin sunnuntaina 16.7., kun purjelaivat lähtevät seuraavalle etapille kohti Turkua.

Vuodesta 1956 järjestetyn tapahtuman taustalla englantilainen hyväntekeväisyyssäätiö Sail Training International, jota Suomessa edustaa Suomen Purjelaivasäätiö.

Tapahtuman ohjelma on luettavissa verkkosivulta www.tallshipskotka.fi