18.04.2017

Suomi 100 vuotta -roskakävely Kotkassa toukokuussa

Kotkassa järjestetään keskiviikkona 3.5. klo 17.30 Suomi 100 vuotta -roskakävely.
Roskakävelyn tarkoituksena on tehdä kävelylenkki Kotkan keskustan tuntumassa ja samalla kerätä matkan varrelle osuneet roskat pois luonnosta.
Kävely alkaa klo 17.30 kokoontumisella Kotkan Pyöräpajan edessä osoitteessa Satamakatu 3. Kävelyn kesto on noin 45 - 60 minuuttia. Osallistujien toivotaan ottavan omat käsineet mukaan, mutta muutoin roskien keräämiseen tarvittavat välineet jaetaan osallistujille paikan päällä.

Kävelyn jälkeen siirrytään Kotkan Pyöräpajalle, jossa on tarjolla kahvia ja pullaa pikkurahalla. Kahvittelun yhteydessä Kymenlaakson Jäte Oy pitää lyhyen tietoiskun jätteisiin liittyvästä aiheesta.
Pyöräpajalle järjestetään myös miniroskisten askartelupiste, jossa halukkaat voivat askarrella itselleen tai lahjaksi oman miniroskiksen. Mallina on valmiita miniroskiksia. Sateisella säällä osallistujat voivat valita, lähtevätkö mukaan roskakävelylle vai siirtyvätkö suoraan Pyöräpajalle askartelemaan miniroskiksia.

Kaikkien roskakävelylle osallistujien kesken arvotaan yllätyspalkinto, jonka voittaja paljastetaan Kotkan Pyöräpajalla jätteisiin liittyvän tietoiskun jälkeen.

Roskaantuminen vähentää ympäristön viihtyisyyttä ja aiheuttaa siivouskuluja kaupungille. Jos jokainen laittaisi omat roskansa ja jätteensä asianmukaisiin keräysastioihin, roskaantumisongelmaa ei olisi.