27.03.2019

Sinfoniettan syntymäpäiväkonsertit Kotkassa, Kouvolassa ja Helsingissä

Kymi Sinfoniettalla on 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi ilo kantaesittää maailmalla tunnetuimpiin virolaissäveltäjiin kuuluvan ja tänä vuonna 60 vuotta täyttävän Erkki-Sven Tüürin teos Phantasma, jonka orkesteri on tilannut yhdessä Viron kansallisen sinfoniaorkesterin ja Yomiuri Nippon -sinfoniaorkesterin kanssa.

Konsertissa juhlitaan myös äskettäin 70 vuotta täyttänyttä säveltäjä Kalevi Ahoa - Kymi Sinfoniettan häneltä tilaama ja pari vuotta sitten kantaesittämä 2. viulukonsertto sai niin suuren suosion, että se esitetään nyt uudelleen loistavan viulusolistin, Elina Vähälän (kuvassa) kanssa.

Sen lisäksi, että Kymi Sinfonietta esiintyy kotikaupungeissaan, 140 vuotta täyttävässä Kotkassa keskiviikkona 3.4. ja 10-vuotissyntymäpäiviään juhlivassa Kouvolassa torstaina 4.4, ”Syntymäpäiväkonsertti” soi myös tasan 50 vuotta sitten valmistuneessa Temppeliaukion kirkossa perjantaina 5.4. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen neuvonantaja Olari Elts.

Erkki-Sven Tüürin Phantasma ja Kalevi Ahon 2. viulukonsertto kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä. Konsertissa halutaan muistuttaa myös tulevista IV Kansainvälisen Uuno Klami -sä-vellyskilpailun marraskuisista finaalikonserteista, sillä paitsi konsertissa kuultavat säveltäjät Aho ja Tüür myös kapellimestari Olari Elts toimivat kilpailun tuomaristossa.

Kotkan ja Kouvolan konsertteihin liittyvät myös taiteilijatapaamiset, joissa haastateltavina ovat kapellimestari Olari Elts, viulisti Elina Vähälä ja säveltäjä Erkki-Sven Tüür (Tüür vain Kotkassa). Taiteilijatapaamiset alkavat konserttipäivinä klo 17.45.

www.kymisinfonietta.fi