22.03.2017

Sinfonietta jalkautui vanhainkoteihin ja palvelukeskuksiin

Kymi Sinfoniettan pienryhmät ovat jälleen lähteneet liikkeelle ympäri Kymenlaaksoa. Yhdeksän pienyhtyettä välittää tällä viikolla elävän musiikin virkistystä alueen vanhainkoteihin ja palvelukeskuksiin tavoittaen satoja vanhuksia viikon aikana.
Ryhmät esiintyvät noin 55 eri vanhainkodissa ja palvelukeskuksessa, kiertue kattaa miltei kaikki Kotkan ja Kouvolan alueen vanhainkodit. Viemisinään esiintyjillä on ohjelmisto, joka on räätälöity vanhusten musiikkimakuun sopivaksi. Kymi Sinfonietta tekee vastaavanlaisen vanhainkotikiertueen vuosittain.

Kymi Sinfoniettan kaikki soittajat ovat mukana jalkautumisissa muodostaen 2-5 hengen pienyhtyeitä. Orkesterin muusikot ovat itse suunnitelleet ja sovittaneet ohjelmistokokonaisuudet, osa kuulijoista on esittänyt myös omia musiikkitoiveitaan ennakkoon.
Orkesterin jalkautumiskiertueet ovat olleet erittäin toivottuja. Muusikot kertovat, että musiikki herättää voimakkaita tunteita kuulijoissa ja on kirvoittanut yleisön tanssimaan, laulamaan ja keskustelemaan musiikista ja siihen liittyvistä muistoista. Alkuviikon aikana tehdyistä jalkautumisista vanhainkoteihin onkin tullut orkesterille jo erittäin positiivista palautetta.

Tämän viikon jalkautumisiin linkittyy lisäksi aivan uutena asiana Kymi Sinfoniettan jousikvintetin kirjastokonsertit, joissa tiistaina kuultiin alttoviulisti Eero Kestin sovittamaa peli- ja elokuvamusiikkia mm. Harry Potter ja Taru sormusten herrasta -elokuvista. Lisäksi myöhemmin keväällä orkesterin huiluyhtye vie musiikkia molempien kaupunkien vuodeosastoille minikonserttien muodossa.

Kymi Sinfoniettassa on koettu tärkeäksi viedä musiikkia myös niiden erityisryhmien ulottuville, joilla ei ole mahdollisuuksia tulla kuuntelemaan orkesteria konserttisaleihin.
Orkesteri on konsertoinut toimintansa alusta asti säännöllisesti kausiohjelmaan painetun konserttikalenterin ulkopuolella. Vuosittaiset konsertit koululaisille, kiertueet kouluissa ja vanhusten palvelukeskuksissa ovat oleellinen osa orkesterin toimintaa. Pienryhmien vierailut ovatkin saaneet vuosi toisensa jälkeen upean vastaanoton.
 

www.kymisinfonietta.fi