09.10.2017

Sawyer: "Outletin ykkösvaihe ja hotelli valmiit syksyllä 2019"

Kantasataman hankekehittäjä, GVA Sawyerin toimitusjohtaja Cameron Sawyer ja Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kertoivat maanantaina Kotkan kaupunginvaltuustolle Kantasatama-hankkeen tulevista askelista.

Sawyer muistutti mm. siitä, että konkreettiset työt Kantasatamassa ovat jo alkaneet varastojen purkamisella, maanvuokrasopimus on allekirjoitettu ja tämän vuoden osalta vuokra on jo maksettu.
Lisäksi outlet-keskuksen ensimmäisen vaiheen suunnittelu jatkuu vielä jonkin aikaa ja rakentamaan Kantasatamassa päästään Sawyerin mukaan talven aikana.

Sawyer kertoi myös, että outlet-keskuksen ensimmäisen vaiheen tarvitsema pääoma on nyt saatu kokoon ja sen myötä hanketta voidaan viedä eteenpäin niin, että ensimmäinen vaihe voidaan avata yleisölle suunnilleen kahden vuoden kuluttua eli joulumarkkinoille 2019.

Kantasatamaan suunnitellusta hotellista Sawyer kertoi, että se on nyt päätetty rakentaa alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen satamaan todennäköisesti rakennettavan XAMKin kampuksen ja sen yhteyteen mahdollisesti nousevan tapahtumakeskuksen viereen.
Sawyerin mukaan neuvottelut hotellin rakennuttajasta ja myös operaattorista ovat edenneet hyvin ja hän uskoo, että myös hotelli voidaan avata Kantasatamassa syksyllä 2019.

Lisäksi kaupunginjohtaja Lindelöf ja kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen kertasivat vielä valtuutetuille, minkälaisia hyötyjä Kantasatamaan suunnitellusta tapahtumakeskuksesta olisi kaupungille mm. uusien työpaikkojen ja aluetalousvaikutusten muodossa. Varovaiset arviot lähtevät sadoista työpaikoista ja yli 10 miljoonan euron aluetalousvaikutuksista.
Valtuusto päättää tapahtumakeskusinvestoinnista seuraavasta kokouksessaan 16. lokakuuta.