10.09.2018

Satamakadulle muotokuva ja Kymenlaaksonkadulle surrealismia

Syyskuisessa Kotkassa on mahdollista seurata läheltä kahden huippuluokan taiteilijan työskentelyä ja teosten etenemistä, kun herkän ilmaisun Helen Bur ja fantasiamaailmaa kuvaava Waone Interesni Kazki toteuttavat teokset kaupungissa.

Toista kertaa UPEA-taidefestivaaliin osallistuvan Kotkan kaupunkikuva piristyy syyskuisen tapahtuman myötä kahdella julkisen taiteen teoksella. Brittiläinen muotokuvamaalari Helen Bur maalaa muraalin Nelosteatterin seinään osoitteessa Satamakatu 4. Ukrainalainen surrealistisista maalauksista tunnettu Waone maalaa teoksen osoitteessa Kymenlaaksonkatu 12. Teosten arvioidaan valmistuvan noin kymmenessä päivässä.

Nelosteatterin julkisivuun muraalin maalaava Helen Bur on tunnettu kantaaottavista muotokuvamaalauksista ja intensiivisestä ilmaisusta. Lahjakkaan taiteilijan teokset ovat visuaalisia kertomuksia ihmisyydestä. Helen Burin teoksia on nähtävillä muun muassa Senegalissa, Intiassa ja eri puolilla Eurooppaa.

Kymenlaaksonkadulle asuinkerrostalon julkisivuun maalaava Waone toteuttaa surrealistisia, fantasiamaailmaa kuvaavia seinämaalauksia. Itseoppineen taiteilijan tyyli on uniikkia ja tunnistettavaa. Pitkän linjan taiteilijan tarkalla maalausjäljellä toteutettuja teoksia voi ihailla muun muassa Intiassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Kotkan Nelosteatterin teoksen toteuttamisessa ovat mukana Kotkan kaupunki, Tikkurila ja Pintaväri. Kymenlaaksonkadun teoksen toteuttamisessa on edellisten lisäksi mukana Asunto Oy Kotkan RM-Talo.

Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma UPEA tuo tänä vuonna julkista taidetta 12 kaupunkiin. Kolmatta kertaa järjestettävä UPEA on laajan mittakaavansa ja huippuluokan taiteilijakattauksensa ansiosta noussut jo ensimmäisinä vuosinaan kansainvälisesti merkittävimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin teokset toteutetaan 1.‒30.9. Tapahtuman järjestää Upeart-taidekollektiivi.

Lisätietoa UPEA18-taidefestivaalista:

Nettisivu: http://www.upeart.com
Facebook: http://www.facebook.com/upeart
Instagram: http://www.instagram.com/upeart

Twitter: http://www.twitter.com/upeartfinland
Newsdesk: https://www.mynewsdesk.com/fi/upeart

******
Kuvassa Helen Burin teos Water/life Zaragozassa, Espanjassa.