03.12.2018

Reseptit uusittava ajoissa - järjestelmä muuttuu vuoden alussa

Kymsote aloittaa vuoden 2019 alussa ja samalla otetaan Kymenlaaksossa käyttöön yksi ja yhteinen potilas- ja asiakastietojärjestelmä.
Tämä aiheuttaa katkon reseptien uusimiseen julkisen terveydenhuollon palveluissa vuodenvaihteessa.

Kymenlaakson kuntien, Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden sosiaali- ja terveystoiminnot samoin kuin nykyisen kuntayhtymä Carean toiminnot yhdistyvät Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoteksi 1.1.2019. Kymsoten myötä otetaan käyttöön myös yksi ja yhteinen potilastietojärjestelmä.

Reseptit uusintaan ajoissa

Potilastietojärjestelmän muutos vaikuttaa reseptien uusintaan - uusintoja ei voida tehdä kuntien tai Carean terveydenhuollon palveluissa 21.12.2018 – 4.1.2019.
Kymenlaaksolaisten toivotaan huomioivan asian ja toimittavan tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa vanhenevat, säännöllisesti tarvittavien lääkkeiden reseptit uusittavaksi mahdollisimman pian.

Reseptien uusintapyynnöt voi tehdä kuten aikaisemminkin, esimerkiksi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi/omakanta), terveysasemien puhelinajanvarauksessa tai apteekissa.

4.1.2019 jälkeen reseptien uusiminen onnistuu jälleen normaalisti.
Mikäli reseptien uusinnasta on kysyttävää, kymenlaaksolaiset voivat olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai muuhun omaan hoitavaan tahoon.