29.05.2019

Reilummat Meripäivät ja Puuvenemessut yhdessä Kotkamillsin ja Cukcan kanssa

Meripäivät ja Puuvenemessut ottavat tulevana kesänä askeleita kohti vastuullisempaa festivaalia yhdessä Meripäivien pääyhteistyökumppanien Kotkamillsin ja Cukcan kanssa.

Tavoitteena on kiinnittää tuotannossa huomiota vastuullisiin valintoihin, keskittyä kiertotaloutta edistäviin ratkaisuihin ja kannustaa yleisöä vastuulliseen kuluttamiseen.
Paikallisten Kotkamillsin ja Cukcan kanssa tehtävän yhteistyön myötä tapahtuma-alueella tulee käyttöön muovittomat, helposti kierrätettävät kartonkikupit. Kupit valmistetaan Kotkamillsin elintarvikekäyttöön kehittämästä ISLA -kartongista. Mukit valmistaa paikallinen Cukca. Käytetyt mukit kerätään kupeille tarkoitettuihin keräyslaatikoihin. Kerätyt kupit jatkavat matkaansa laminaattipaperin raaka-aineeksi takaisin Kotkamillsin tehtaalle.

”Kotkan Meripäivät kuuluvat Kotkan kesään, ja tänä vuonna saamme iloksemme ihailla myös kauniita veneitä Puuvenemessuilla. Sekä Meripäivät että Puuvenemessut eivät olisi mitään ilman puhdasta merta, jonka äärellä myös Kotkamillsin tehdasalue sijaitsee. Meren ja muun ympäröivän luonnon hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu olennaisena osana päivittäiseen työhömme ja tuotteemme ovat vastuullisesti tuotettuja.” sanoo Kotkamillsin markkinointipäällikkö, kuluttajapakkauskartongit Johanna Mäkelä.
”Muoviton ja helposti kierrätettävä kuppikartonkimme on raaka-aine Cukcan valmistamille muovittomille kupeille, jotka yhdessä tarjoamme Meripäivävieraiden käyttöön. Kierrätäthän käyttämäsi kupin keräysastiaan, jotta voimme tehdä siitä uusia puukuitupohjaisia tuotteita. Kiitos, että kierrätät!”, Mäkelä jatkaa.

”Olemme todella innoissamme tästä yhteistyöstä ja konkreettisesta askeleesta kohti muovittomampia Meripäiviä. Ja erityisen hienoa tässä yhteistyössä on vahva paikallisuus.” kommentoi tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.
Muutosta on omalla panoksellaan mahdollistamassa myös markkinoinnin palvelutoimisto Avidly.

Meripäivien käsiohjelma on julkaistu

Tulevan kesän tapahtumien käsiohjelma on julkaistu ja se on jaossa ensimmäisen kerran torstaina 30.5. Helamarkkinoilla ja sen jälkeen esitteiden jakopisteissä sekä promotapahtumissa. Meripäivien kokonaisohjelma pitää sisällään reilut 200 erilaista tapahtumaa aina konserteista urheilutapahtumiin ja skumppajoogasta Tivoliin.