05.02.2019

Rakkausviikko yllättää runsaudellaan

Kotkassa 11.-17. helmikuuta järjestettävästä Rakkausviikosta on tulossa melkoinen tapahtumien kavalkadi.
Kaupungin uusista arvoista ”rakkaus, reiluus ja rohkeus” kumpuavalle teemaviikolle on syntymässä tapahtumia lähes joka päivälle ja kaikki niistä eivät vielä taida olla edes viikkoa koordinoivalla Kotkan kaupungilla tiedossa.

”Oli melkoinen yllätys huomata, kuinka paljon eri tahot innostuivat teemaviikosta ja lähtivät spontaanisti järjestämään rakkausteemaan liittyviä tapahtumia. Kaupungin tehtävänä tässä on lähinnä koko viikon koordinointi, markkinointi ja viestintä”, kertoo Rakkausviikon tuottaja, Kotkan yhteyspäällikkö Kari Makkonen.

Tapahtumista valtaosa sijoittuu keskustan kahviloihin ja ravintoloihin, joissa paitsi puhutaan, myös lauletaan ja runoillaan rakkaudesta. Kahviloista mukana ovat Aschan, Espresso House ja Pitko ja ravintoloista Pub Albert, Kairo ja Players.

Muita tapahtumapaikkoja ovat mm. Kauppakeskus Pasaati, Merikeskus Vellamo, Kotkan jäähalli ja kaupungintalo.

”Täytyy antaa suuri kiitos kaikille ohjelmanjärjestäjille, jotka ovat lähteneet ennakkoluulottomasti mukaan tapahtuman toteuttamiseen ja etenkin jäähallin Rusettiluistelut-tapahtuman järjestäjä Inka Setälä on ollut suureksi avuksi, kun eri tahoja on houkuteltu mukaan. Kiitos kuuluu myös idean ”äidille”, Kymen Sanomien päätoimittajalle Heidi Ekdahlille, joka syksyllä, kun lanseerasimme Kotkan uusia arvoja, ehdotti Rakkausviikon järjestämistä. Ensin ehdotus vähän huvitti, mutta yön yli nukuttua se alkoi tuntua mainiolta idealta”, Makkonen kertoo.

Rakkausviikon ohjelmaa:

Maanantaina 11.2. klo 8.30-10 Aamujen aamu - työelämän aamukahvit rakkaudella, Kotkan kaupungintalo, valtuustosali. Vapaa pääsy.
Ohjelmassa mm:

  • Työelämäuudistaja Riitta Hyppänen nostaa esille kiperiä kysymyksiä: Miten rakkaus liittyy työhön, työyhteisöön, työpaikkaan, asiakkaisiin, paikkakuntaan, vaikuttamiseen, oppimiseen?
  • Kotkan Rakkausviikon avaus ja kaupunginjohtaja Esa Sirviön puheenvuoro strategiasta ja arvoista
  • Rakkauden äärellä – paneelikeskustelu kotkalaisvoimin: HRD Manager Kalle Honkanen Kotkamills Oy, vs. kehitysjohtaja Toni Vanhala Kotkan kaupunki ja yhteyspäällikkö Sirpa Kantola-Pakkanen Kymenlaakson kauppakamari

Tiistaina 12.2. klo 12-18 Rakkauspiste Pasaatissa, kahvila Aschanissa, paikalla Kotka-Kymin seurakunnan työntekijöitä. Vapaa pääsy.

Tiistaina 12.2. klo 14-16 "Rakasta itseäsi" Nuorisotila Kulmassa (Karhunkatu 2). 15-30-vuotias, tule testaamaan terveytesi ja huolehtimaan hyvinvoinnistasi! Mm. tasapainotesti, kehonkoostumusmittaus, terveellinen ruokavalio, virtuaaliliikunta, mielen hyvinvointi. Vapaa pääsy.

Tiistaina 12.2. klo 14 ravintola Kairossa 60+ Rakkauskaraokekilpailu. Ilmoittautuminen kisaan klo 12-13.30 ja kilpailijoiden määrä on enintään 30 ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaksivaiheisessa kilpailussa on sarjat naisille ja miehille. Vapaa pääsy.

Tiistaina 12.2. klo 14-17 Love Me Tender -elokuva Merikeskus Vellamon auditoriossa, järjestäjänä King Elvis Association Kotka. Vapaa pääsy.

Tiistaina 12.2. klo 17-19 Rakkausrunojen ja -laulujen ilta Espresso House Pasaatissa, esiintyjänä Teatteriryhmä Kimara. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 13.2. klo 14-18 Rakkauspiste Pasaatissa, kahvila Aschanissa, paikalla Kotka-Kymin seurakunnan työntekijöitä. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 13.2. klo 18 Venehalli soi! Rakkaudella. Rakkauslauluja yhteislauluna Merikeskus Vellamon venehallissa. Laulattajina Mikko Hauhia ja paikallisia kuoroja. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 13.2. klo 18–19.30 PariAsiaa parisuhteesta, avaimia vuorovaikutukseen kahvila Pitkossa. Alustamassa ja keskustelemassa ovat seurakunnan perheneuvojat. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 13.2. klo 19 alkaen speed dating Pub Albertissa...juontaja, musaa, huumoria ja lovee. Vapaa pääsy.

Ystävänpäivänä torstaina 14.2. klo 10-13 Treffeille Muorikkaan, ohjelmassa mm. Napakymppinäytelmä, Pikatreffit ja Spagettia ja jauhelihakastiketta sinkuille!
Jos uskallat syödä spagettisi deittisi kanssa suudelmaan asti, ruoka on ilmainen ja saat hetkestä valokuvan muistoksi! Ilman suudelmaa ruoan hinta 6€.
Korttelikoti Muorikka, Taruraitti 2, Karhuvuori.

Ystävänpäivänä torstaina 14.2. klo 11-20 Kauppakeskus Pasaatissa rakkauskeskusteluja, kiihkeitä tanssirytmejä, luento rakkauden ravinnosta sekä pussauskoppi. Vapaa pääsy.

Ystävänpäivänä torstaina 14.2. klo 12.15-13 ”Rakkautta ilmastonmuutoksen keskellä”-kirjoittamisen työpaja Keskuskoulussa. Kotkan kahdeksasluokkalaiset kirjoittavat runoa/proosaa/räppiä iskusanoilla rakkaus ja ilmastonmuutos. Työpajat ovat osa esi- ja perusopetuksen Kulttuuripolun -ohjelmaa.

Ystävänpäivänä torstaina 14.2. klo 17.30-20 Rusettiluistelut Karhulan jäähallissa. Vapaa pääsy.

Perjantaina 15.2. klo 19-21 Junnu Love - rakkaus- ja ystävänlaulukonsertti ravintola Kairossa, järjestäjänä Junnun Lauluseura.

Lauantaina 16.2. klo 10-18 Häätapahtuma ”Kotka Love Häät” konserttitalossa, www.kotkalovehaat.org
Vapaa pääsy.

Lauantaina 16.2. klo 19-02 ”Sinkkukeilaa” -tapahtuma ravintola Playersissa, musiikkina Toto Tribuutti. Vapaa pääsy.


Lisätietoa https://www.facebook.com/events/1179006675597418/