14.02.2018

Puuvenemessut Kotkassa heinäkuussa 2019

Kotkassa järjestetään 14 vuoden tauon jälkeen valtakunnalliset Puuvenemessut.
Tapahtuma järjestetään Kotkan Kantasatamassa, Suomen Puuvenekeskuksen alueella 24.-27. heinäkuuta 2019 eli osittain samaan aikaan Kotkan jokavuotisten Meripäivien kanssa.

Kotka täyttää 140 vuotta vuonna 2019 ja juhlavuoden kunniaksi haluttiin herättää henkiin merikaupunkiin kuuluva, mutta hieman uinumaan päässyt puuvenemessuperinne.
Edelliset puuvenemessut järjestettiin Kotkassa vuonna 2005 (kuvassa). Sitä ennen Kotkassa on järjestetty Puuvenemessut vuosina 1992, 1995, 1997 ja 2002.

Vuoden 2019 messut järjestetään Suomen Puuvenekeskuksen edustalla olevissa laitureissa ja keskuksen rakennuksissa ja tontilla, joihin sijoitetaan mm. näytteilleasettajien telttoja ja muita esittelypisteitä.
Kotkan kaupunki järjestää messut yhteistyössä Suomen Puuvenekeskuksen sekä Puuveneveistäjien yhdistyksen ja Klassikkovene-yhdistyksen (Mahogany Yachting Society) kanssa. Molemmat yhdistykset ovat valmiita sitoutumaan jäseniensä veneiden esittelyyn Kotkan messuilla.

Kädentaitoa
ja designia

Kotkan tulevilla Puuvenemessuilla pyritään korostamaan veneenveiston perinteisiä arvoja, kädentaitoja ja muotoilua.
”Veneenveisto jos mikä on huippudesignia ja sitä on harjoitettu Suomessa vuosikymmeniä, myös Kotkan-Haminan seudulla, jossa perinne jatkuu edelleen. Jo pelkästään siksi Kotka on paras mahdollinen paikkakunta Puuvenemessujen järjestämiseen”, sanoo Kotkan kaupungin viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Kari Makkonen.

www.puuvenekeskus.fi
www.puuveneveistajat.fi
www.mys.fi