14.03.2017

Postimerkkikerhon pienoisnäyttely Tietokeskus Vellamossa

Kotkan Postimerkkikerho on pystyttänyt Tietokeskus Vellamoon Suomi 100 -teemaan liittyvän pienoisnäyttelyn. Näyttely koostuu neljän kerhon jäsenen aineistoista. Näyttely on esillä 14.3.–13.4. Tietokeskuksen aukioloaikoina tiistaina ja torstaina klo 10-16, keskiviikkona klo 10-18 ja perjantaina klo 10-15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu.

Näyttelyssä on nähtävänä Suomen itsenäisyyden vaiheikkaan alkuajan, ns. heimosotien, harvemmin esiteltyjä Aunuksen, Pohjois-Inkerin ja Karjalan postimerkkejä ja postilähetyksiä.
Jatkosodan alussa Suomen Neuvostoliitolta valloittamassa Itä-Karjalassa toimi 1941–1944 sotilashallinto, joka julkaisi lisäpainatuksena tehtyjä Suomen postimerkkejä paikallisen väestön siviilikäyttöön. Julkaistut merkit ja joitakin postilähetyksiä on esillä Tietokeskuksessa.

Sota-ajan postikorteista esillä on kokoelma Kaarlo Paloluodon ja Helga Sjöstedtin piirtämiä humoristisia sota-ajan propagandakortteja.
Esillä on myös mielenkiintoisia esimerkkejä historiallisista julkaisuista jääkäriliikkeestä sotasyyllisyysoikeudenkäynteihin sekä erilaisia lupia ja muita asiakirjoja itsenäisyyden ensimmäisiltä vuosikymmeniltä 1940-luvulle asti.
 

www.merikeskusvellamo.fi