28.12.2017

Pitkäaikaistyöttömien VIP-kortilla uimaan ja teatteriin

Kotkan kaupunki kokeili keväästä 2017 alkaen VIP-korttia, joka oikeutti pitkäaikaistyöttömät kotkalaiset maksuttomaan uimahallikäyntiin kerran viikossa. Kortin voivat saada kaupungin työllisyyspalvelujen tai Kotkan Väylän, Ekamin aikuistenpajan, Korttelikotiyhdistyksen tai Sotek-säätiön työpajojen asiakkaat.

VIP-kortilla pääsee nyt maksutta Kotkan uimahalleihin ja niiden yhteydessä sijaitseviin kuntosaleihin vaikka joka päivä. Kokeilun aikana käytetty rajaus yhteen käyntiin viikossa on poistettu. Kortti on esitettävä uimahallin kassalla ja todistettava samalla henkilöllisyytensä. Uimaseura Aquila järjestää halukkaille VIP-korttilaisille tekniikka- ja uintiopastusta.

Vuonna 2018 kortilla pääsee erityishintaan myös Kotkan kaupunginteatterin ilmoittamiin erityisnäytöksiin. Korttiin pyritään neuvottelemaan myös muita etuja, joista kerrotaan osoitteessa www.kotka.fi/vip . Ensimmäiset uuden vuoden esitykset ovat jo loppiaisaattona 5.1.

VIP-korttia jaetaan työllisyyspalveluiden ja Väylän kautta. Kortteja annetaan sosiaaliohjaajan tapaamisissa sekä postitetaan niille henkilöille, joihin on toimipisteiden kautta ajantasainen yhteys.
Korttelikotien ja Sotekin sekä Rannikkopajojen aikuisten pajat jakavat kortit ohjeineen suoraan asiakkainaan oleville. Jos työtön työllistyy tai eläköityy vuoden aikana, niin korttia saa käyttää voimassaolokauden loppuun.

Vuoden 2017 kortit käyttäjät voivat vaihtaa uuteen korttiin ottamalla yhteyttä työllisyyspalvelujen sosiaaliohjaajiin.