27.09.2017

Pietarin Kotka-päivässä taas useita asiakokonaisuuksia

Pietarissa torstaina 28.9. järjestettävässä, nyt jo jokavuotiseksi muodostuneessa Kotka-päivässä on jälleen mukana mittava joukko Kotkan seudun toimijoita ja tapahtumaan liittyy useita asiakokonaisuuksia.

Hankkeitaan ja toimintaansa ovat edistämässä ja esittelemässä mm. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, HaminaKotka Satama Oy, kehittämisyhtiö Cursor, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, tutkimuskeskus Merikotka, Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ja Kotkan-Haminan seudun matkailupalvelut. Luonnollisesti myös itse Kotkan kaupunki on vahvasti esillä Pietarissa.

Cursorin ja Kotkan kaupungin järjestämissä pyöreän pöydän keskusteluissa neuvotellaan venäläisten kumppaneiden kanssa mm. tapahtumallisuuden kehittämisestä liittyen Kantasataman tapahtumakeskushankkeeseen.
Seminaariin on kutsuttu merkittävät pietarilaiset kulttuuri- ja liiketapahtumien, esimerkiksi messujen järjestäjät ja tuottajat. Heille esitetään mm. Kantasataman Areenan ja XAMK-kampuksen suunnitelmat ja keskustellaan ”tapahtumaviennistä” Pietarista Kotkaan.

Lisäksi päivän aikana pidetään palaveri startup-yhteistyöstä ITMO yliopiston ja Yrittäjäsäätiön kanssa - tarkoituksena on suunnitella EU-rahoitusta saaneen ”Startup Connect” -hankkeen toteutusta.
Tavoitteena on aktivoida venäläiset startup-yritykset ja pääomasijoittajat SHIP-festivaaliin, LevelUp -kiihdyttämöön ja muihin startup-aktiviteetteihin Kotkassa.

Kotka-päivän yhteydessä on lisäksi tarkoituksena jatkaa venäläisten yhteistyökumppanien kanssa neuvotteluja tuleviin jalkapallon MM-kisoihin liittyvästä tapahtumasta, joka on suunniteltu pidettäväksi kesäkuussa 2018 Kotkassa.

HaminaKotka Satama Oy:n edustajat vierailevat Kotka-päivän aikana Pietarin ”Marine Facade” matkustajaterminaalissa ja tapaavat lisäksi venäläisiä yhteistyökumppaneitaan ja asiakkaitaan. Satamayhtiön tavoitteena on Kotka-päivän aikana tiedonhaku ja asiakaspromootiot.

XAMK:n edustajat tapaavat Kotka-päivän aikana Pietarin Suomi-talolla yhteistyöoppilaitostensa edustajia. Tapaamisen tarkoituksena on esitellä uutta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulua ja syventää yhteistyötä venäläisten oppilaitosten kanssa. Koulutusten määrä uudessa Xamkissa on kasvanut ja se voisi mahdollistaa yhteistyön laajentamisen.

Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka järjestää kaksi tapaamista venäläiskumppaneiden kanssa. Tavoitteena on aloittaa valmistelut uuden sisävesien kehittämiseen liittyvän ENI-hankkeen käynnistämiseksi sekä haarukoida uusia mahdollisuuksia hankeyhteistyön toteuttamiseksi.

Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Kakspyn ohjelmaan Pietarin Kotka-päivässä kuuluu mielenterveystyön toimivien käytäntöjen vaihtoa sekä tulevaisuuden yhteistyön suunnittelua.
Tapaamisten sisältöinä ovat perhetyöhön sekä Toipumisorientaatio-viitekehykseen liittyvät koulutukset sekä pyöreän pöydän keskustelut.
Lisäksi päivän aikana suunnitellaan suomalaisten osallistumista Pietarissa keväällä 2018 järjestettävälle mielenterveyskuntoutujien kulttuurifestivaalille.
Kakspyn yhteistyökumppaneita Pietarissa ovat Skortsov-Stepanoville nimetty sairaala numero 3 ja Pietarin psyko-neurologinen dispanser numero 5.

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekamin edustajat tapaavat Pietarissa koulutusvientiin liittyen mm. merenkulkualan Makarov Instituutin koulutuskeskuksen, Pietarin taiderestaurointialan oppilaitoksen, Venäjän valtion rakennusalan ja kaupunkisuunnittelun oppilaitoksen ja Pietarin liiketalouden ja johtamisen oppilaitoksen edustajia.

Kotkan-Haminan seudun matkailupalvelut järjestää yhdessä pietarilaisten matkatoimistokumppaniensa KymiTravelin ja Konti Toursin kanssa venäläisille matka-agenteille workshopin Kotkan ja Kotkan-Haminan seudun matkailun markkinoimiseksi.
Radisson Royal Hotel St Petersburg -hotellissa järjestettävään työpajaan on tulossa mukaan 40-50 matka-agenttia Pietarista ja Leningradin alueelta.
Workshopin tavoitteena on markkinoida ja tuoda Kotkan-Haminan seutua tutuksi agenteille ja heidän kauttaan houkutella matkailijoita seudulle, seudun matkailuyrityksiin ja tapahtumiin.

Kotka-päivä päättyy kaupungin järjestämään vastaanottoon, jonne on kutsuttu kaikkien Kotka-päivään osallistuvien tahojen yhteistyökumppaneita ja asiakkaita sekä Pietarin mediaa.