08.05.2018

Paukku-palkinto Roni Mäkiselle

Nuori kotkalaisnäyttelijä ja muusikko Roni Mäkinen on saanut tämänvuotisen Paukku-palkinnon. Se luovutettiin Mäkiselle torstaina Dreamwall-tapahtumassa Kotkan kaupunginteatterissa. Palkinnon luovutti Kotkan Nuorisoteatterin perustaja Reijo Paukku, jonka mukaan palkintokin on saanut nimensä.

Roni Mäkinen on kulkenut viisi vuotta Kotkan Nuorisoteatterin riveissä osoittaen poikkeuksellista lahjakkuutta niin musiikillisesti kuin näyttämöllisiltä valmiuksiltaankin.
Viimeksi hänet nähtiin Pertsan roolissa rakastetussa näytelmässä Pertsa ja Kilu. Roni on on nyt raivannut tiensä ammattiestradille, kun hän näyttelee Stingin säveltämän musikaalin "Viimeinen laiva" keskeisessä roolissa nuorena Gideonina. Musikaalin ensi-ilta on Kotkan kaupunginteatterissa 8.9.

Paukku-palkinnon myöntävä Kotkan Nuorisoteatteriyhdistys sanoo palkintoperusteissaan, että Roni Mäkisessä yhdistyvät huumorintaju, rytmitaju ja herkkyys ja hänelle voidaan povata hienoa tulevaisuutta esittävien taiteiden parissa.

Jo perinteeksi muodostunut keväinen Dreamwall-tapahtuma 8.-9.5. saa kahden päivän aikana noin 400 lasta ilmaisullisiin työpajoihin Kotkan kaupunginteatteriin.
Tapahtuman aikana vuosittain jaettavan tunnustuspalkinnon ansioituneelle nuorisoteatterilaiselle ovat aiempina vuosina saaneet Alex Vallema, Meeri Länsmans ja Konsta Lippo.