15.02.2018

Paatero ja Pekkarinen jatkavat Kuntaliiton luottamuselinten puheenjohtajina

Kuntaliiton valtuuskunnan järjestäytymiskokous valitsi Sirpa Paateron (kuvassa) hallituksen puheenjohtajaksi ja Mauri Pekkarisen valtuuskunnan puheenjohtajaksi. Sekä sosialidemokraatteja edustava Paatero että keskustaa edustava Pekkarinen ovat molemmat kansanedustajia. Paatero on Kotkan kaupunginvaltuuston jäsen ja Pekkarinen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen.

Kuntaliiton 76-jäseninen valtuuskunta ja 15-jäseninen hallitus valitaan joka neljäs vuosi. Valtuuskunta valittiin kunnissa loppuvuonna 2017 toimitetuilla vaaleilla. Hallituksen poliittiset voimasuhteet määräytyvät edellisen kevään kuntavaalien tuloksen mukaan. Kuntavaalien tulos näkyy myös valtuuskunnan ja hallituksen puheenjohtajistoissa.

Hallituksen I varapuheenjohtajaksi valittiin vanhempi neuvonantaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (Kok.) Hämeenlinnasta ja II varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Tapani Tölli (Kesk.) Tyrnävältä.

Valtuuskunnan I varapuheenjohtajaksi valittiin Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen (SDP) ja II varapuheenjohtajaksi Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (Kok.) Espoosta.