10.02.2019

Ohjaamoviikko Etelä-Kymenlaaksossa on täynnä toimintaa alle 30-vuotiaille

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään maanantaista perjantaihin 11.−15.2. Viikon aikana Kotkan, Haminan ja Pyhtään Ohjaamot järjestävät monenlaista tapahtumaa alueen nuorille ja nuorille aikuisille.

Kotkassa luvassa on muun muassa Hyvinvointi-iltapäivä tiistaina Nuorisotila Kulmassa Karhulassa, missä pääsee mittauttamaan tasapainonsa ja kehonkoostumuksensa ja työntämään mieltä painavat asiat murhesilppuriin. Haminan Ohjaamo tarjoaa 1-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi sadalle nuorelle elokuvaillan keskiviikkona. Pyhtään Ohjaamo taas järjestää Ystävänpäivätapahtuman torstaina. Ohjaamoviikon tarkemmat ohjelmat löytyvät Ohjaamojen Facebook-tapahtumista ja viikko näkyy myös Ohjaamojen sosiaalisessa mediassa.

"Ohjaamot tekevät moniammatillista verkostotyötä, joka on helpottanut nuorten työelämään pääsyä, auttanut nuoria löytämään mielekästä tekemistä sekä ohjannut nuoria kohti heidän tavoitteitaan", kertoo Kotkan Ohjaamon koordinaattori Kaisa Heimonen.

Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta ohjata 15−29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi asumiseen, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa.

"Etelä-Kymenlaakson Ohjaamoista löytyy esimerkiksi TE-asiantuntijoita, Etsivän nuorisotyön ja Rannikkopajojen yksilövalmentajia, nuorisotyöntekijöitä, ammatinvalinnanpsykologeja, Virkaneuvon työntekijöitä sekä sosiaaliohjaajia", sanoo Haminan Ohjaamon hankevastaava Irina Kujanpää.

Ohjaamo-toiminnan valtakunnallinen laajeneminen on ollut tasaista jo vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamo-toimipisteitä on yli 60 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu kaikkien maakuntien alueelle.

"Pyhtään Ohjaamo on uusin Etelä-Kymenlaakson alueella ja on avautunut Siltakylän nuorisotilan yhteyteen", kertoo Pyhtään Ohjaamon projektipäällikkö Anne Heilala.

Ohjaamoviikolla ovensa avaa viisi uutta Ohjaamoa. Ohjaamojen valtakunnallisesta koordinoinnista ja kehittämisestä vastaa Kohtaamo-hanke.