13.10.2017

Nuorten tilataideteos Kotkan kaupungintalolla

Kotkalaiset nuoret valtasivat torstaina 12.10. Kotkan kaupungintalon toiminnallisena koulupäivänään. Nuorisovaltuuston järjestämässä tapahtumassa tehtiin myös tilataidetta kaupungintaloon. Kotkan Lasten kulttuurikeskuksen (Laku) vetämässä Mulle tärkeää on… -kuvataidetyöpajassa jäljitettiin nuorille tärkeitä asioita ja haettiin niille kuvallisia ilmaisumuotoja. Työskentelymateriaalina käytettiin mustaa jätesäkkiä, joka taipui niin litteiksi kuviksi kuin kolmiulotteisiksikin tulkinnoiksi.

Päivän aikana valmistunut tilataideteos on ripustettu kaupungintalon porraskäytävään 5. kerroksesta ala-aulaan saakka. Kanvaasin pitkänomainen ja kapea muoto on valittu tilan muotokieleen sopivaksi ja teos pyrkii dialogiin paitsi rakennuksessa oleskelevien ihmisten, myös tilan arkkitehtuurin kanssa.

Tilataideteoksen nimi on pitkä, kuten teoksen muoto ja myös aihesisältönsä mukainen: #vapaus#kaverit#perhe#terveys#onnellisuus#rakkaus#ystävät#urheilu#positiivisuus#raha#ruoka#koirat#koulu#harrastukset#luonto#musiikki#ihmissuhteet#läheisyys#turvallisuus#kahvi#lemmikit#elämisentasapaino#eläimet#koulumenestys#huumori#ulkonäkö#rauha#perusoikeudet#koti#piirtäminen#voidahyvin#vapaaaika#tasaarvo#elämänilo#tyttöystävä#tulevaisuus.

Teoksesta voi löytää vaikkapa dialogiin asetetut Rauhan Kyyhkyn ja Vapauden Silmukan, sekä abstraktin tulkinnan urheilukengästä. Teosta voi käydä virka-aikana tutkimassa kaupungintalolla jonkin aikaa ja halutessaan mukaan voi pyytää Lasten kulttuurikeskuksen kulttuurituottaja Henni Kirin, joka tulee kertomaan teoksen valmistusprosessista.