03.02.2017

Nuoret yrittäjät Helsingin finaalikilpailuihin

Kotkassa järjestettiin 2.2.2017 Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Uskalla Yrittää -semifinaali perusasteen ja 2. asteen opiskelijoille. Päivä alkoi yritysesittelyillä Ekamin Kotekon kampuksella ja iltapäivällä messuständit valtasivat kauppakeskus Pasaatin.

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -finaalikilpailu järjestetään Helsingissä 19.-20.4.2017. Suomen mestaruudesta lähtevät kilpailemaan sinne perusasteelta The Ice Cream Company NY (Vehkalahden koulu), Dan’s Magic NY (Kotka Svenska Samskola) ja Ponikerho NY (Vehkalahden koulu).

Toiselta asteelta finaaliin pääsivät Kymtec NY (Karhulan lukio), E & J Design NY (Ekami, Hamina), Kaunottaret ja Kulkurit NY (Iitin lukio) sekä Queens NY (Saimaan ammattiopisto Sampo).

Perusasteen voittajat:

Paras yritysesittely: Ponikerho NY, Vehkalahden koulu
Paras messupiste: Flos NY, Vehkalahden koulu
Paras liikeidea: The Ice Cream Company NY, Vehkalahden koulu
Paras myyjä: Dan’s Magic, Kotka Svenska Samskola
Paras NY-yritys: The Ice Cream Company NY, Vehkahden koulu
Perustelut parhaan yrityksen valintaan: Yritys suuntautuu tähän päivään ja tulevaisuuteen ( Suomi 100 –tuote). Tuote on omaperäinen, jolla on tulevaisuus. Ote on ammattimainen ja säädökset on huomioitu hyvin. Työnteko suoritetaan kouluajan ulkopuolella, joka osoittaa paneutumista asiaan.

2. asteen voittajat:

Paras yritysesittely: Rakennus Mannoja NY, Ekami, Haminan toimipiste
Paras messupiste: Kaunottaret ja Kulkurit NY, Iitin lukio
Paras liikeidea: E & J Design NY, Ekami, Haminan toimipiste
Paras myyjä: Juho Riihelä / Kymen Pihapalvelu NY, Karhulan lukio
Paras NY-yritys: Kymtec NY, Karhulan lukio
Perustelut parhaan yrityksen valintaan: Yritys on kehityskelpoinen, sillä on potentiaalia toimia menestyksekkäästi. Yrittäjyys on aitoa. Katse on tulevaisuudessa, kouluttaudutaan yrittäjän tarpeisiin. Yrityksellä on esittää referenssejä.
Yleisön suosikki oli Dan’s Magic NY.