14.08.2017

Nopea vastaanotto ja oma ilmoittautuminen alkavat terveysasemilla

Terveysasemien nopea sairaanhoitajan vastaanotto NopSa käynnistyy 21.8. alkavalla viikolla. Terveysasemille voi tulla ilman ajanvarausta ja vuoronumero ohjaa pääsyä hoitajan luo. NopSa- vastaanotto tarkoittaa lyhyttä (10-15 min) sairaanhoitajan vastaanottoa, jossa tehdään hoidon tarpeen arviota sekä annetaan muun muassa injektioita ja rokotuksia.

Myös asiakkaan oma ilmoittautuminen ITSEILMO alkaa 21.8. alkavalla viikolla kaikilla terveysasemilla sekä hammashoitoloissa. Asiakas voi ilmoittautua ITSEILMO-laitteen kautta kela- tai ajokortin avulla vastaanotolle, jos ajanvaraus on tehty etukäteen. Samasta laitteesta saa myös vuoronumeron NopSa- vastaanotolle tai neuvontaan.

Sähköinen ajanvaraus
laajenee syyskuussa

Terveysasemien sähköinen ajanvaraus laajenee 4.9. Mukaan tulevat sairaanhoitajien kontrolliajat, jotka koskevat pitkäaikaissairauksia, kuten esimerkiksi tablettihoitoinen diabetes, verenpainetauti ja reuma. Aikoja voi varata Kotkan nettisivujen kautta. Myöhemmin syksyllä aikoja voi varata myös influenssarokotuksiin.

Miepä-keskuksen akuuttityöryhmään voi varata soittopyyntöjä Kotkan nettisivujen kautta 4.9 lähtien. Arkisin ennen klo 12 jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Suun terveydenhuoltoon voi Kotkan nettisivujen kautta varata ajan suuhygienistin tarkastukseen. Toiminta alkaa 4.9. ja koskee ensimmäisessä vaiheessa 17-vuotiaita määräaikaiskutsun saaneita.