02.09.2018

Rockmusikaali Shell's Angles valloittaa V2-hallissa

Kotkan Nuorisoteatterin suururakka, rockmusikaali Shell's Angles sai ensi-iltansa Kantasataman V2-hallissa 1. syyskuuta.

Rockmusikaali pohjautuu Jyri Paretskoin kirjoittamaan Shell’s Angles -nuortenkirjaan, joka on palkittu nuorisokirjallisuuden Laivakello (2016) ja Topelius (2014) -palkinnoilla.

Kotkan Nuorisoteatterin näyttämölle teoksen on sovittanut Pia Lunkka, joka vastaa myös dramaturgiasta ja ohjauksesta.
Suomen Kulttuurirahaston ja Kymenlaakson rahaston kärkihankkeena toteutettava yhteisöllinen rock-musikaali on enemmän kuin pelkkä teatteriesitys.

Shell’s Angles -projekti on suunniteltu ja toteutettu Kotkan kaupunginteatterin, tuotantotyöryhmän ja Kotkan Nuorisoteatteriyhdistyksen voimin laaja-alaisessa yhteistyössä Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden, nuorisotyön yksiköiden, KAKSPY ry:n sekä mm. Ekamin Musiikki-ala, Kymen Konservatorion kanssa. Projektiin on kutsuttu mukaan myös paikallisia yrittäjiä, mm. Tiitisen autokoulu, sekä moottorialan harrastajia ja kerhoja.

Shell’s Angles on luova prosessi, joka monikielisyydessään tavoittaa erilaiset oppijat. Musikaalin tekoprosessi on osiensa summa. Se tarjoaa monenlaista tekemistä ja aitoja kohtaamisia.
Esitys on jaettu osa-alueisiin: lavastus, puvustus, kampaukset, maskeeraus, markkinointi, rakentaminen, kuljetus, valokuvaus, audiovisuaalinen- ja mediaosaaminen, musiikki, näyttelijäntyö jne.
Ammattilaiset vastaavat esityksen koulutuksellisesta tasosta ja pyrkimyksistä. Nuoret kulkevat ammattilaisten rinnalla koko prosessin itse tehden ja sitoutuen produktioon.

Musikaalissa Henri, Rudi ja Samu päättävät perustaa mopojengin, sillä mikä olisikaan hienompaa kuin ajella jengiliivit päällä mopolla, kaunis tyttö tarakalla?
Tosin kellään ei ole tyttöystävää, eikä idean isällä Henrillä ole vielä sitä mopoakaan…
Koska kuolematon idea syntyy huoltoaseman kulmilla notkuessa, nimeksi keksitään valtavan hieno ja vain kohtalaisen naurettava Shell’s Angles.

Shell’s Anglesin musiikin ovat säveltäneet Juho Roslakka ja Janne Ruuska, koreografiasta vastaa Neil Owens ja lavastuksesta Samuli Holm.
Rooleissa ovat Cevor Tikerpuu, Konsta Lippo, Henri Jalkanen, Roope Autio, Marko Paukkunen, Lauri Päivärinta, Laura Kotiranta, Taija Paju, Lotta Paju, Jari Lippo, Lauri Sutinen, Riina Melto, Venla Vitikainen, Alina Paju, Mariina Puhakka, Maisa Rämänen, Iiris Mankki ja Inka Walin.

Esityksen kesto väliajan kanssa on noin 2 h 15 min.

Liput 16 € (opiskelijaryhmät 8 € / lippu)

Osoite V2-hallin parkkipaikalle: Kotkan Kantasatama, Tornatorintie 99, 48100 Kotka
 

Katso lisää https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/shells-angles/