18.05.2018

Meripäivien käsiohjelma ilmestyi - Kantasatamassa tapahtuu heinäkuussa

Kesän 2018 Meripäivien ohjelma on valmis ja tapahtuman käsiohjelma on ilmestynyt Kotka-päivänä 18.5.
Tapahtuman ohjelma sisältää tuttuja ja tykättyjä kokonaisuuksia, kuten avajaisparaatin, Kotka-lavan, monia urheilutapahtumia, alueen elävöittävää katuteatteria sekä tämän vuoden uutuuksia, kuten koko perheen Värijuhlan, uusia ravintoloita ja palveluita sekä tietysti V2 areena. Käsiohjelma on jaossa viikonlopun aikana Kotkan kalamarkkinoilla Sapokassa.

Tämän kesän kovimmat bileet juhlitaan uudistuneella V2 areenalla, jossa nähdään kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Ismo Alanko, CMX, Stam1na sekä Mira Luoti, Pauli Hanhiniemi, Happoradio ja Erja Lyytinen.

Kesällä 2017 sisään ajettu konserttitila V2 on tulevan kesän Meripäivien pääkonserttipaikka. Kantasataman välilaiturilla sijaitsevassa vanhassa varastohallissa kuullaan kahden päivän aikana rouheaa rokkia, poppia ja bluesia. V2 areenan konsertit tuottaa tänä vuonna Kotkan kaupunki omana tuotantonaan.

Myös Meripäivien suositut Yleisessä Saunassa -juhlakonsertit kuullaan tänä kesänä tapahtuman pääkonserttiareenalla V2 satamahallissa avajaispäivänä torstaina 26.7. klo 20 ja perjantaina klo 13. Junnu Vainion syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta ja juhlakonserteissa mestarin lauluja tulkitsevat Juha Tapio, Katri Helena ja Paula Koivuniemi.

Yleisessä Saunassa -juhlakonsertit juontaa Otto Kanerva. Lisäksi konserteissa kuullaan viime vuosilta tuttua huippumuusikoista koostuvaa Kalle Torniaisen bändiä, jossa soittavat Lenni-Kalle Taipale, Ako Kiiski, Peter Enberg ja Petri Ikkelä.

Yleisön suosikki ja viimeisten viiden vuoden aikana paikkansa meripäivätarjontaan vakiinnuttanut Kotka-lava sijaitsee tänä vuonna Kotkan Kauppatorilla. Kotka-lavalla nähdään ja kuullaan torstaista lauantaihin musiikkia rautalangasta bilecovereihin ja Pahojen poikien lauluista kansanmusiikkiin.
Uusina ohjelmanumeroina ovat mm. skumppajooga, burleskitaiteilija Lily Wanderlustin show ja Juha Vainion juhlavuoden hengessä kuultava Junnukaraoke sekä Junnu Vainio -aiheinen tietokilpailu. Tänä vuonna lavaa emännöi upea näyttelijä Ella Mustajärvi. Kotka-lavalle ei ole pääsymaksua ja ohjelmaa on aina torstaista klo 15 lauantaihin klo 24 asti.

Tapahtuma-alue sijoittuu tänä vuonna kokonaisuudessaan Kotkan Kantasatamaan jatkuen Kauppakatua pitkin Kauppatorille. Tapahtuma-alueen uutuutena komeilee paljon toivottu ruokatori, joka sijaitsee aivan Kantasataman sydämessä Merikeskus Vellamon edessä. Ruokatorilla on koottuna samaan kokonaisuuteen useita erityyppisiä ruokamyyjiä niin, että jokainen seurueen jäsen pääsee valitsemaan itselleen mieluisimman ruuan, mutta kaikki voivat istua yhdessä syömään ruokatorin keskellä sijaitseville yhteisille asiakaspaikoille.

Alueella sijaitsee useita houkuttelevia ja eri teemalla varustettuja ravintoloita sekä anniskelualueita. Kesän uutuus ravintolapuolella on pienpanimo-baari, joka tuo toivotun lisän Meripäivien tarjontaan. Kotka Steam Brewery, Mamgårdin Panimo ja Takatalo & Tompuri Brewery tuottavat yhteistyössä ravintolan, jossa voi nauttia laadukkaita ja palkittuja craft beer -tuotteita ja pientä purtavaa.

Kävijätutkimusten mukaan yksi Meripäivien suosituimmista ohjelmanumeroista eli avajaisparaati kruunaa avajaispäivän illan. Paraati lähtee torstaina 26.7. klo 18 ns. sairaalanmäeltä Keskuskadun päästä. Paraatin teemana on tänä vuonna ”Aina hauskaa olla pittää” (Juha Vainio: Ei maha mittää).

Paraatiin ilmoittautuminen on käynnissä ja ilmoittautua voi aina kesäkuun puoleen väliin asti. Tapahtuman viralliset avajaiset pyörähtävät käyntiin välittömästi paraatin jälkeen ja ne pidetään tänä vuonna torilla sijaitsevalla Kotka-lavalla.

Lipunmyynti: www.tiketti.fi ja Merikeskus Vellamo, Kotka

www.meripaivat.com