24.07.2019

Meripäivät ja Puuvenemessut tuovat yli 200 000 kävijää

Suomen suurin kaupunkifestivaali Kotkan Meripäivät ja osittain samaan aikaan järjestettävät Puuvenemessut kokoavat ennakkoarvioiden mukaan tänä vuonna Kotkansaarelle yhteensä yli 200 000 kävijää viiden tapahtumapäivän aikana.
Puuvenemessut alkavat keskiviikkona 24.7. ja Meripäivät torstaina 25.7. Tapahtuma-alue keskittyy tänä vuonna pääosin Kantasatamaan, Kauppatorille ja Puuvenekeskukselle.

Kotkansaarella on Meripäivien aikana loputtomasti nähtävää ja koettavaa, ja koko kaupunki muuttuu hyväntuuliseksi karnevaalialueeksi.
Meripäivät Lasten Meripäivineen sekä Puuvenemessut ovat koko perheen tapahtumia, ja tapahtumien ohjelmasta, sekä monien oheistapahtumien joukosta löytyy paljon eri ikäisiä festivaalivieraita kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa.

Paljon erilaista ohjelmaa

Kantasataman Meripäiväalue avautuu torstaina 25.7. klo 10. Samana iltana tapahtuma käynnistyy näyttävästi klo 18 avajaisparaatilla, joka on yksi Suomen suurimpia vuotuisia juhlaparaateja. Meripäiväparaatin teemana on tänä vuonna Kotka 140 ja mukaan on ilmoittautunut huikeat 60 esiintyjäryhmää.

Paraatia odotetaan seuraamaan arviolta yli 30 000 ihmistä Keskuskadun varrelle. Järjestäjä suosittelee saapumaan Kotkansaarelle julkisilla kulkuvälineillä. Paraatin jälkeen pidetään Kotkan torilla sijaitsevalla Kotka-lavalla avajaisjuhlallisuudet, jossa kaupunginjohtajan Meripäivätervehdyksen lisäksi paljastetaan myös tämän vuoden Meripäiväneuvos ja -neuvoksetar, jaetaan Kotka-palkinto sekä palkitaan tämän vuoden paras paraatiryhmä.

Meripäivien kovimmat bileet juhlitaan perjantaina ja lauantaina V2 areenalla, jossa nähdään kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Elastinen, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani, Anssi Kela, Roope Salminen ja Koirat sekä Vesta.
Perjantai-illassa kuullaan Työväen Musiikkitapahtuman kanssa yhteistyössä tuotettava ”Kiihkeät Tuulet - naiset ja erotiikka” erikoiskeikka, jossa solisteina lavalle nousevat Mari Rantasila, Erin, Mira luoti ja Henrika Nieminen.

Myös Meripäivien suositut Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit kuullaan V2 areenalla avajaispäivänä torstaina 25.7. klo 20 ja perjantaina klo 13. Tänä vuonna konsertissa mestari Juha Vainion lauluja tulkitsevat Suvi Teräsniska, Danny ja Jukka Poika.
Konsertit juontaa Otto Kanerva ja bändissä kuullaan viime vuosilta tuttua huippumuusikoista koostuvaa Kalle Torniaisen bändiä, jossa soittavat Lenni-Kalle Taipale, Ako Kiiski, Peter Engberg ja Petri Ikkelä. Kaikkia lipputyyppejä konsertteihin on vielä saatavilla, mutta lippu kannattaa hankkia ennakkoon.

Yleisön suosikki ja viimeisten vuosien aikana paikkansa meripäivätarjontaan vakiinnuttanut Kotka-lava on tänä vuonna Kymen Sanomien Kotka-lava ja lava sijaitsee Kotkan Kauppatorilla.
Kotka-lavalla nähdään ja kuullaan torstaista lauantaihin monipuolista ohjelmaa musiikista skumppajoogaan ja Ilmarakastamisen SM-kisoista Viinitastingiin.
Perinteisen tasokkaan paikallisen ohjelman lisäksi päästään kurkistamaan Kymen Sanomien toimittajien johdattelemina kulissien taakse ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita Meripäivävieraista Meet & Greet -hetkissä. Kotka-lavaa emännöi Pia Lunkka.
Ohjelmaa on aina torstaista klo 14 lauantaihin klo 24 asti ja lavalle ei ole pääsymaksua.
Kotkansaarella on koko neljän päivän ajan runsaasti myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa, mm. Tivoli Seiterä, Merimarkkinat, Fiskariajot, Meripäiväkoris ja pellehyppyjen SM-kisashow.

Ruokaa ja juomaa moneen makuun

Meripäiväalueella sijaitsee useita houkuttelevia ja eri teemaisia ravintoloita ja anniskelualueita. Viime vuonna ensimmäistä kertaa tapahtumassa ollut Ruokatori toteutetaan myös tänä vuonna. Ruokatori sijaitsee Vellamon parkkialueella ja ruokatorille on koottuna samaan kokonaisuuteen useita eri tyyppisiä ruokamyyjiä niin, että jokainen seurueen jäsen pääsee valitsemaan itselleen mieluisimman ruuan ja kaikki voivat istua yhdessä syömään ruokatorin keskellä sijaitseville viihtyisille yhteisille asiakaspaikoille.

Bar Fiilis, Pienpanimobaari, Soolo, Meripäivien rokkibaari, Hito Hyvä Terass1, Hyöky/KTP sekä V2:n ravintola Kotkan Sydän sekä Paussi Kotka-lavalla tarjoavat Meripäiväkävijöille viihtyisät anniskelualueet tapahtuma-alueella. Puuvenemessuilla kävijöitä palvelee paikallinen ravintola Olki.

Tänä vuonna Meripäiväalueella on Kymen Veden vesipisteitä eri puolilla aluetta. Vesipisteillä voi hörpätä raikasta vettä tai täyttää oman tyhjän juomapullon.

Malttia ja iloista mieltä mukaan

Meripäivät kerää Kotkansaarelle neljän päivän aikana runsaasti juhlijoita ja ruuhkiltakaan ei täysin pystytä välttymään. Järjestäjä kehottaa varaamaan saapumiseen reilusti aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä.

Meripäivien aikana on voimassa useita väliaikaisia pysäköintikieltoja ja poikkeuksellisia ajojärjestelyjä. Muistisääntönä kannattaakin pitää, että pysäköinti on mahdollista siellä, missä sitä ei ole kielletty (normaalit säännöt voimassa), mutta liikennemerkit kannattaa aina tarkastaa pysäköidessään autoa.

Meripäivillä on tärkeää, että asiakkaat voivat nauttia rennosta tunnelmasta, festivaalihumusta ja hyvästä meiningistä turvallisessa ympäristössä. Turvallisuus on otettu aina ensisijaisesti huomioon tapahtuma-aluetta ja ohjelmaa suunniteltaessa.
Alueella on runsaasti järjestyksenvalvojia ja aktiivista yhteistyötä tehdään kaiken aikaa eri viranomaisten kanssa. Tapahtuman kävijät voivat omalta osaltaan vaikuttaa tapahtuman turvalliseen onnistumiseen saapumalla paikalle iloisella festivaalifiiliksellä ja pitämällä huolta itsestään, omaisuudestaan ja muista juhlijoista.

www.meripaivat.com

www.puuvenemessut.fi

www.lastenmeripaivat.com